Budi dio naše mreže

"Želio sam da ova pjesma bude i njihova molitva, kao što je bila i moja", istaknuo je fra Marin Karačić u emisiji "Sacro ritam" Hrvatskog katoličkog radija, govoreći o ljudima koji slušaju njegovu glazbu.

/ fe

S pjesmom “Molitva” u 1059. emisiji iz ciklusa Sacro ritam, gostovali su na Hrvatskom katoličkom radiju fra Marin Karačić i Andrej Grozdanov. Nova pjesma fra Marina Karačića, popularnog hrvatskog kantautora duhovne glazbe iz Bosne i Hercegovine, od subote je na medijskoj platformi YouTube preslušana 27.000 puta.

Fra Marin je u emisiji naglasio kako mu je inspiracija za pjesmu “Molitva” došla tijekom klanjanja, što je povezao s nastankom svojih prvih pjesama u Zagrebu tijekom večernjih misa i klanjanja na kojima je svirao.

“U Hercegovini gdje se sada nalazim nerijetko primim gitaru u ruke ili sjednem za klavijature te sviram na klanjanju ili tijekom misnog slavlja. Pjesmu za koju mi je inspiracija došla tijekom klanjanja, završio sam to večer u svojoj sobi”, rekao je ovaj franjevac.

Pjesma je jednostavna, ogoljena i bliska ljudima.

“Želio sam da ova pjesma bude i njihova molitva, kao što je bila i moja”, istaknuo je kantautor duhovne glazbe govoreći o ljudima koji slušaju njegovu glazbu.

Fra Marin Karačić (Uskrs fest) / Foto: Facebook

Suradnja na pjesmi s Andrejem Grozdanovom, gitaristom suvremene kršćanske glazbe proizašla je iz prijateljstva koje su glazbenici razvili tijekom mnogih koncerata i nastupa.

“Andrej je uvijek govorio kako bi bilo lijepo da možemo surađivati te da je uvijek na raspolaganju ako zatrebam njegovu pomoć”, kazao je fra Marin.

Spontanost je urodila plodom. Tijekom poslijepodneva zajedno su ušli u studio i tijekom izvedbe uživo snimili “Molitvu” u jednom pokušaju. Fra Marin je rekao da se u jednostavnosti izvedbe može osjetiti emocija, ali i šuškanje stolice te zvuk sobe.

Andrej Grozdanov / Foto: Facebook

Hrvatski gitarist s riječkom adresom također je istaknuo spontanost koja je obilježila nastanak ove pjesme. Od trenutka kad mu se fra Marin javio sa željom da surađuju na pjesmi koja će biti dio njegova novog albuma, prošlo je pet dana.

“Kad je došao u Rijeku iznenadio sam ga time što sam rezervirao studio. Sve što je bilo potrebno su dva mikrofona, niti jedan ton nije naknadno snimljen. Ideja je bila da ukrasim pjesmu, ali kad sam čuo fra Marinov glas koji je bio iskren, odlučio sam da ću sve zadržati takvim kakvo je”, kazao je Grozdanov.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja