Budi dio naše mreže

Na dan obilježavanja 30 godina od povijesnoga 'zabranjenoga' koncerta Prljavog kazališta na tadašnjem Trgu Republike u Zagrebu (17. listopada 1989.), Jacques Houdek poklanja Prljavcima svoju obradu i glazbeno čitanje pjesme "Mojoj majci (Ruža hrvatska)".

/ at

Na službenoj Facebook stranici JACQUES HOUDEK objavljeno je da pjevač poklanja svoju obradu pjesme “Mojoj majci (Ruža hrvatska)” Prljavcima:

Točno na dan obilježavanja 30 godina od povijesnoga ‘zabranjenoga’ koncerta PRLJAVOG KAZALIŠTA na tadašnjem Trgu Republike u Zagrebu (17.10.1989.) hrvatski Gospodin Glas – JACQUES HOUDEK – poklanja dragim Prljavcima svoju obradu i glazbeno čitanje legendarne pjesme ‘MOJOJ MAJCI’, moderne hrvatske budnice i Hrvatima omiljene Ruže hrvatske.

JACQUES HOUDEK: “Ruža hrvatska” je druga hrvatska himna!

“Najiskrenije sam zahvalan našim Prljavcima na svemu što su dali našoj glazbi i našemu narodu tijekom svih ovih godina njihova glazbena (i društvena) djelovanja. Ova PJESMA je druga hrvatska himna; usuđujem se to izreći i siguran sam da se sa mnom slažu svi Hrvati. Odvažnost i hrabrost, kao i ponos i ljubav prema domovini, u tim povijesnim trenucima, ostat će zauvijek zapamćeni kao najupečatljiviji koncertni događaj u hrvatskoj glazbenoj povijesti. Dečki, svaka vam čast i od srca vam želim još puno godina stvaranja glazbe i da maksimalno uživate u svojim karijerama i statusu koji ste itekako zaslužili kao jedan od najdugovječnijih hrvatskih bendova koji kontinuirano s tolikim uspjehom djeluje toliki niz godina. Hvala vam za Ružu, hvala Jasenku Houri na pjesmi koja je postala hrvatski simbol iskrenog i pravog domoljublja, a istovremeno je najveći mogući izraz ljubavi djeteta prema majci – to je ta moć glazbe u najljepšem mogućem smislu! Moja obrada samo je mali znak pažnje kojim sam najiskrenije želio iskazati svoje emocije prema ovome remek djelu te na taj način autoru i izvođačima reći HVALA i dati do znanja koliko toga lijepoga su nam dali kroz svoje pjesme! Bio je ovo poseban užitak i apsolutna čast da preko mojih usana prijeđe nešto toliko vrijedno!”

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja