Budi dio naše mreže

Započeo program Exitus u kojem sudjeluje 400 muškaraca

Na spomendan svetih Kuzme i Damjana i svetoga pape Pavla VI. te prvoga dana devetnice uoči svetkovine svetog Franje Asiškog, 400 muškaraca započelo je Exitus program u organizaciji Bratstva Blaženog Karla.

/ mp

Kako je objavio duhovnik programa Exitus fra Mate Bašić, kroz 90 dana će do Božića 400 muškaraca moliti i postiti za Crkvu i domovinu, pastire i obitelji te će se svakodnevno odricati za druge.

“Oni ne žele postati bolji od drugih, već kroz tih 90 dana do Božića, žele postati bolji muškarci u svojim obiteljima, bolji muževi svojim ženama, očevi svojoj djeci, sinovi svojim roditeljima, redovnici i svećenici u svojim zajednicama i župama, bolji za druge. Velika je to snaga i velika milost kada njih 400 zajedno sa svom drugom braćom Bratstva Blaženog Karla svakodnevnim odricanjem svoj život i čitav svijet prikazuju Bogu, kako bi ovaj svijet bio sve više onoga koji ga je i stvorio, sve više Božji. Sjetimo se kroz ovih 90 dana, barem ponekad, sviju njih u kratkoj molitvi, jer svakoga dana njih 400 mole za sve nas. Hvala ti Bože za sve”, poručio je. 

Prema riječima fra Mate Bašića prilikom gostovanja na HKR-u, program Exitus podrazumijeva vrijeme svakodnevne osobne molitve, vrijeme posvećeno čitanju i razmatranju Pisma, zajedničku molitvu na susretima s braćom i zajednička euharistijska slavlja. Što se tiče askeze, Exitus nije zamišljen kao povlačenje iz stvarnosti svakodnevice, nego kao dublje poniranje u sebe i u osobni odnos s Bogom i braćom.

Ključne riječi:
Exitus 90

Obratite nam se

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja