Budi dio naše mreže

Novi, osmi ciklus programa Exitus, četvrti ciklus programa Sapientia i treći ciklus programa Reditus, u organizaciji Bratstva blaženog Karla I., proizašlog iz programa Exitus, započinju 26. rujna i traju do Božića 2021. godine. Ovi programi nude devedesetodnevno razdoblje pročišćenja posvećeno molitvi, askezi i bratstvu, tri važna stupa koja zajedno vode do slobode.

/ hjb

Ta tri stupa Exitusa i drugih programa su conditio sine qua non ovog programa – askeza, molitva i bratstvo. Ničega nema bez mogućnosti izricanja NE svojim prohtjevima i željama, ništa nema bez pouzdanja u Boga i vjere da je sve Njegov dar, ništa nema bez pouzdanja u braću i bližnje koja za tebe mole i nose baš tebe, poput samog Krista.

Ako želimo biti istinski kršćanski muškarci, prioritet bi nam trebao biti Krist i Njegovo kraljevstvo.

Devedesetodnevni programi Exitus, Sapientia i Reditus idealno su vrijeme da bi nam Krist postao prioritet, da bi s Kristom živjeli život, s Njime sustvarali, po Njemu ljubili, od Njega postajali sve bolji za sve ljude oko nas, u braku i obitelji, za svoje zajednice, za Crkvu i čitavo društvo.

Hodočašće bratstva

Tih devedeset dana će i tako proći kroz život, pokušaj ih proživjeti na poseban način. Nauči se obuzdavanju sebe, ljubavi i poštovanju prema drugima, na život u redu, na uljudnost i iskrenu muževnost. Ne budi lijen! Prihvati odgovornost! Budi odgovoran kroz život!

Ne dopusti da ti suprotne sklonosti potrate život. Budi džentlmen, kavalir, vitez! Odvaži se na ovo devedesetodnevno putovanje!

To je put avanture i borbe između odricanja i kompromisa, između umiranja sebi i komocije, neuspjeha i trijumfa, ustrajnosti i nepostojanosti – to je put odgovornosti. To su razlozi zbog kojeg Exitus, Sapientia i Reditus programi nisu za svakog i traži se psihofizičko zdravlje.

“Idealno je oformiti svoje bratstvo – pitati i potaknuti muškarce oko sebe da se zajednički prijavite kao već oformljeno bratstvo i tako započeti program”, ističu organizatori.

Polaznici Exitusa s varaždinskim biskupom Božom Radošem

Više o programu i prijavama za programe Exitus, Sapientia i Reditus može se naći na Exitus portalu.

Prijave započinju 12. rujna 2021. putem poveznica za prijavne obrasce na Exitus portalu.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja