Budi dio naše mreže

Sjemeništarci i odgojitelji Međubiskupijskog sjemeništa u Zagrebu će kroz došašće redovito postiti i moliti za Crkvu i svijet u pandemiji.

/ ps

Duhovnik u Međubiskupijskom sjemeništu u Zagrebu vlč. Petar Mlakar na društvenim je mrežama objasnio “vijenac” posta i molitve koje će sjemenište napraviti za vrijeme došašća.

Naime, odlučili su kako će svaki dan došašća osim nedjelje netko od sjemeništaraca i odgojitelja postiti i moliti za Crkvu i svijet u pandemiji. Nakana su da Gospodin ozdravi oboljele, pomogne umirućima, krijepi snage liječnika i zdravstvenih djelatnika, rasvjetljuje i vodi poglavare Crkve i države te dadne skori svršetak pandemije.

Gospodin tu žrtvu ljubavi pretvara u sasvim konkretan blagoslov potreban nekome.

Kako je u objavi poručio vlč. Mlakar, “Doista kao kršćani vjerujemo da post prikazan Gospodinu na neku nakanu ima veliki učinak: Gospodin tu žrtvu ljubavi pretvara u sasvim konkretan blagoslov potreban nekome. Tako nas sam Spasitelj i Crkva uči, a brojni primjeri iz iskustva potvrđuju. Jedan sjemeništarac je rekao da se dan nakon posta osjeća posebno dobro u duši. To je blagoslov Božji, nagrada za malu žrtvu prikazanu za bližnjega u potrebi”.
Poručuju kako poticaj može biti misao da će zahvaljujući vašem postu netko lakše disati!
Pozivaju sve da se također priključe ovome “vijencu” te da odaberu jedan dan u došašću kada će i oni postiti i moliti na navedene nakane. Poručuju kako poticaj može biti misao da će zahvaljujući vašem postu netko lakše disati!

Međubiskupijsko sjemenište je ustanova za odgoj i formaciju svećeničkih kandidata srednjoškolske dobi. Sjemenište se od 1929. godine nalazi na Šalati  te je formiralo brojne svećenike i intelektualce u hrvatskom narodu. Do 1998. upravljanje sjemeništem bilo je povjereno isusovcima, a od tada ga vode biskupijski svećenici.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja