Budi dio naše mreže

Velečasni Leonardo Šardi povjerenik je za pastoral osoba s invaliditetom i njihovih obitelji, a u svojem obraćanju preko Facebook stranice Pastorala osoba s invaliditetom i njihovih obitelji Varaždinske biskupije u večernjoj molitvi govorio je o Božjoj riječi i poticajima vođenim Duhom Svetim kojima Gospodin želi progovoriti danas.

/ dz

Na samom početku prijenosa videa, vlč. Šardi pročitao je ulomak iz današnje Evanđelja.

Isus reče: “Neće u kraljevstvo nebesko ući svaki koji mi govori: ‘Gospodine, Gospodine!’, nego onaj koji vrši volju Oca mojega, koji je na nebesima. Stoga, tko god sluša ove moje riječi i izvršava ih, bit će kao mudar čovjek koji sagradi kuću na stijeni. Zapljušti kiša, navale bujice, duhnu vjetrovi i sruče se na tu kuću, ali ona ne pada. Jer – utemeljena je na stijeni. Naprotiv, tko god sluša ove moje riječi, a ne vrši ih, bit će kao lud čovjek koji sagradi kuću na pijesku. Zapljušti kiša, navale bujice, duhnu vjetrovi i sruče se na tu kuću i ona se sruši. I bijaše to ruševina velika.”

“Kraljevstvo nebesko je zajedništvo s Gospodinom. To Kraljevstvo nebesko dobivamo obzirom na ono kako živimo svoj zemaljski život. Isus nas podsjeća da nije dovoljno samo govoriti Gospodine, Gospodine nego je potrebno učiniti korak više koji se očituje u tome koliko mi sami izvršavamo ono što nam donosi sam Gospodin Isus. Zato Isus govori tko sluša i izvršava moje riječi je poput mudrog čovjeka koji svoju kuću gradi na stijeni. Kuću na velikoj stijeni ništa ne može uništiti, ni poplave ni potresi, dok je kuća građena na pijesku vrlo nestabilna. Na čemu mi gradimo svoj život”, upitao je vlč. Šardi.

Ponekad ne čitamo sv. Pismo cjelovito, pa onda uzimamo iz Isusovog života samo ono što nam se sviđa, a druge zanemaruje. To ne oslobađa i ne daje čvrste temelje.

“Tko nam može dati temelj našega života? Gospodin nam jasno naznačuje da je čvrsti temelj na kojemu treba graditi svoj život Njegova riječ. Takav čovjek ne boji se ni prirodnih nepogoda, pa čak niti pred ovom pandemijom jer zna da postoji nešto uzvišenije što dolazi nakon ovoga zemaljskog života. To ne znači da je neodgovoran i da ne čuva zdravlje, ali takav čovjek ne strahuje. Rađamo se i umiremo, i svoj zemaljski život nitko ne može sačuvati. Zato je važno da između rođenja i smrti živimo gradeći svoj život na stijeni. Stoga, današnji poticaj ide upravo u tom smjeru. Koliko poznajem temelje svojeg života i kamo ide? Pokušavam li živjeti Božju riječ u svakodnevnici? Izazovno je živjeti kršćanstvo, ali ono doista oslobađa”, istaknuo je vlč. Šardi.

Pokušajmo danas živjeti neki poticaj iz Evanđelja, nešto iz Isusovog života i pokušajte to izvršiti u djelo. Gospodin kaže da oni koji slušaju i vrše Njegovu riječ njima pripada Kraljevstvo nebesko.

Cijeli nagovor vlč. Leonarda Šardija o današnjoj Božjoj riječi možete pogledati u videu.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja