Budi dio naše mreže

Pogledajte epizodu o slobodi djece Božje u nizu video-serijala popularnog fra Davea Pivonke, kojim nas želi potaknuti na autentično življenje vjere.

/ mdj

Ivan Pavao II. četo je isticao pojam slobode, prisjetio se fra David.

Često mislimo da se sloboda odnosi na proizvoljno činjenje bilo kojih radnji bez ikakvih posljedica. U tom slučaju govorimo o slobodarstvu, a ne o slobodi. Što je to sloboda zapravo?

Što znači biti slobodan?

“Sloboda je dar od Boga, ali kada je odvojena od istine ne može opstati”, poručio je sugovornik.

“Ispada da je istina sve ono što netko govori, ali tome nije tako. Sloboda nije sposobnost činiti što hoćemo i kada hoćemo, nego živjeti odgovorno odnos s Bogom i drugima”.

Fra Pivonka nadahnjivao se nad Sv. pismom, te krenuo od stvaranje Adama i Eve. “Bog im poručuje da su slobodni – to je bila njegova želja i plan. Bog nas je stvorio slobodnima. Svoju slobodu dijeli s nama”, poručio je.

Sloboda nije sposobnost činiti što hoćemo i kada hoćemo, nego živjeti odgovorno odnos s Bogom i drugima.

Stvorio nas je slobodnima, a ne robotima. Podijelio je s nama svoju radikalnu slobodu kako bi mogli voljeti. Istaknuo je i dva ulomka iz Novog Zavjeta – Gdje je Duh Božji, ondje je sloboda; Za slobodu nas Krist oslobodi. 

Koliko se puta odlučite za nešto i opet pokleknete? Je li zarobljenost ta koja nas priječi? Mnogi su vezani prošlošću i ne mogu je se nikako osloboditi.. Neki se ne mogu osloboditi svojih poroka. Gospodin želi donijeti slobodu, Gospodin želi da živiš u miru. Želiš li to?

Nagovor u cijelosti pogledajte ovdje.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja