Budi dio naše mreže

Majka Natalija, grkokatolička časna sestra iz samostana Krista Zaručnika podijelila je potresno svjedočanstvo o Božjem milosrđu i pažnji prema svakome od nas. Pogledajte u nastavku.

/ mdj

“Prije nekoliko godina bila sam na pogrebu nesretno poginulog tinejdžera. Gledajući reakciju članova njegove obitelji, shvatila sam da se nikada nisam susrela s tolikom količinom tuge. Za vrijeme sprovodnih obreda, u trenutku homilije pomislila sam: ‘Što reći ovoj obitelji? Kako im olakšati ovo kroz što prolaze?’ U tom sam trenu pomislila kako je dobro ne biti svećenik, jer se nalazi u prilično teškoj situaciji.

Postoji nešto što me mučilo godinama i molila sam se da to nestane.

Svećenik je svoju homiliju započeo ovim riječima: ‘Bog nije milosrdan i nije suosjećajan. Zatim je zastao i rekao: Bog je milosrdan i Bog je suosjećajan. On ne može biti ne-milostiv i ne-suosjećajan. Često mislimo da su sućut i milosrđe Božji atributi, što nije tako. To je jednostavno nešto što on je – milosrđe i sućut.’ Trebamo se podsjetiti, nastavila je ova časna majka, na to da bez obzira kako god djeluje u našem životu – djeluje milosrdno i s puno sućuti.”

Kako bi što jasnije dočarala ovo o čemu govori, sestra je u nastavku podijelila svoje osobno iskustvo. “Postoji nešto što me mučilo godinama i molila sam se da to nestane.” Budući da je posvetila podosta vremena molitvi kako bi bila oslobođena tog “trna u tijelu”, shvatila je kako se već i počela ljutiti na Boga jer taj problem nije nestajao. Objasnila je da je jednom prilikom molila nad petim poglavljem Lukina evanđelja i posebno primijetila 12. redak, odnosno: I dok bijaše u jednom gradu, gle čovjeka puna gube! Ugledavši Isusa, padne ničice i zamoli ga: »Gospodine, ako hoćeš, možeš me očistiti. Isus pruži ruku i dotakne ga se govoreći: Hoću, očisti se! I odmah nesta gube s njega.

Tvoja sam zaručnica, a ovo ipak ne radiš za mene. Ako želiš, možeš i mene očistiti, ali odlučuješ da to ipak ne napraviš. Zar ne želiš za tvoja zaručnica bude čista?

Ovaj je odlomak bio još veći povod ljutnje, budući da je s. Natalija pomislila kako Gospodin ovo ne radi s njom. Mislila je: “Tvoja sam zaručnica, a ovo ipak ne radiš za mene. Ako želiš, možeš i mene očistiti, ali odlučuješ da to ipak ne napraviš. Zar ne želiš za tvoja zaručnica bude čista?” Ostajući u ljutnji, objasnila je kako je nastavila sa životom, a nekoliko mjeseci kasnije, već i zaboravivši na ovu molitvu, doživjela je milost iscjeljenja velikog osjećaja srama s kojim se borila godinama. Nekoliko tjedana kasnije, shvatila je da ono za što je molila da nestane – nestalo.

Video u cijelosti možete pogledati ovdje.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja