Budi dio naše mreže

Jesi li imao dobrog oca, oca punog ljubavi, koji se brinuo o tebi, opskrbljivao te, pomagao ti da riješiš probleme u životu mudrim savjetima, onog koji je uvijek bio tu za tebe kada si ga trebao? Ili je možda tvoj otac umro kad si bio mlad i nikada ga nećeš upoznati?

/ dz

Živimo u vremenu u kojem mnogi nose očeve rane. Jesi li imao dobrog oca, oca punog ljubavi, koji se brinuo o tebi, opskrbljivao te, pomagao ti da riješiš probleme u životu mudrim savjetima, onog koji je uvijek bio tu za tebe kada si ga trebao? Ili je možda tvoj otac umro kad si bio mlad i nikada ga nećeš upoznati? Možda te otac napustio i nosiš tu ranu odbačenosti. Ili zbog nečega osjećaš da tvojem ocu nije stalo do tebe, piše Dina Fathi s portala Catholic Exchange.

Uzmi svetog Josipa za oca. Zaštitnik je Crkve, otajstvenog Tijela Kristova. Uzmi svetog Josipa kao svog oca u svakom smislu te riječi, da se brine za tebe, da te savjetuje kada imaš problema u životu i iznad svega da te jednostavno voli i bude tu za tebe. Naravno da ga ne možeš vidjeti, ali duhovni svijet je vrlo stvaran. Možeš se moliti svetom Josipu koliko god želiš; mnogo puta dnevno bilo bi dobro.

Kad bi samo duše znale koliki je zagovornik sveti Josip. Moramo se samo prisjetiti da je ovaj čovjek stvoren da predstavlja Boga Oca Bogu Sinu.

Vidjet ćeš kako će ti pomoći i utješiti te. Zamoli ga da te prati kroz cijeli tvoj život. Posveti mu se tako da mu se predaš i zamoliš da se za sve pobrine umjesto vas. Vidjet ćeš da vam tereti nestaju, au vaše će srce ući više mira i radosti.

Foto/Dario Zürchauer/ Usnuli sv. Josip

Po svetom Josipu bolje ćeš upoznati Boga Oca i više Ga ljubiti. Zagovor svetog Josipa je moćan; može ti izmoliti mnoge i velike milosti. Sveta Terezija Avilska, velika učiteljica Crkve, rekla je da od njega nikada nije tražila ništa što on nije dao. Nema sumnje da je ono što je tražila od svetog Josipa bilo u skladu s Božjom voljom. Pitaj, i ako tvoj zahtjev nije u skladu s Božjom voljom, on će za tebe izmoliti nešto daleko bolje. Kad bi samo duše znale koliki je zagovornik sveti Josip. Moramo se samo prisjetiti da je ovaj čovjek stvoren da predstavlja Boga Oca za Boga Sina.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja