Budi dio naše mreže

Znate li za pobožnost Kristovom licu i kako je nastala?

/ mdj

Čudesne ljepote slika Isusa – raspetog Patnika trnjem okrunjene glave nađena je 19.3.1983. u francuskom Marseille-u. Gospođa Sysell Cymer stajala je pred Gospinom kapelicom, objašnjeno je na stranici pod smokvom.

Nastanak pobožnosti

Već je danima padala jaka kiša. Na cesti je ugledala sličicu u blatnoj lokvi.  Ljudi su je gazili, vozila prelazila preko nje. Podigavši ju zapanjila se, jer na potpuno suhom papiru nije bilo ikakvih tragova prljavštine. Davši sliku svome župniku, on je načinio nekoliko kopija slike, želeći ih podijeliti drugima. Tek osam godina kasnije, jednu je kopiju dobio i Paula de Soos iz Toulus-a, koji je sliku postavio u svojoj kući. Kako je zapisano na poleđini sličice, naslikala ju je već tada pokojna Etinnette Gilles, kojoj je kao uzorak služilo Raspelo iz španjolskog mjesta Limpias, poznato po mističnim pojavama „oživljavanja“. Slika predstavlja posljednje trenutke Isusova života, kada Gospodin u neopisivom trpljenju „predaje duh Ocu“.

Pronađena fotografija Kristova lica

Okrunjena trnjem glava i krvlju obliveno Lice Spasitelja u agoniji podsjeća nas koliko je Raspeta Ljubav trpjela za svakog čovjeka na Golgoti. Dana 6.12.1991. u očima Isusa pojavile su se krvave suze, vrlo ugodna mirisa, a 2.2.1994. ispod naslikane trnove krune počela je obilno teći krv.
Ova jednostavna a tako dojmljiva slika otada snažno djeluje na ljudska srca; Isus Kralj i Jaganjac preko nje dijeli mnoge milosti i blagoslove, događaju se čudesna obraćenja, promjene teških životnih prilika, povratak mira i radosti, oslobođenja od utjecaja zloga te iscjeljenja duše i tijela.

Krunica Kristova lica

Uvodna molitva: 

Naš Oče, pogledaj prežalosno Lice svoga Sina i po zaslugama Njegove muke oprosti nam grijehe;
-I obrati naša srca, da Ti što gorljivije služimo. Amen.

Sva „velika“ tj. središnja zrna

Pokaži nam, Gospodine, Lice svoje;
-I bit ćemo spašeni! (Ps 80,4)

Sva „mala“ zrna, tj. desetice

Pogledaj, Bože, Kristovo Lice;
-I smiluj se nama! (Ps 84,10)

Na kraju:

Neka uvijek i svugdje bude hvaljeno i slavljeno uzvišeno Božje Ime, od svega stvorenja i od Božanskog Srca Isusa Krista;
-Prisutnog u Presvetom oltarskom sakramentu.

Amen

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja