Budi dio naše mreže

Riječki vjeroučitelj Marin Miletić i suradnik Hrvatske katoličke mreže objavio je novi podcast u kojem je ugostio umjetnicu Evu Vukinu. Eva Vukina je mlada umjetnica koja predivno slika kršćanske motive. 

/ mp

Javnost je s njezinim radom posebno bila upoznata na ovogodišnjem koncertu “Progledaj srcem” kada je ova mlada umjetnica za vrijeme trajanja koncerta u svega nekoliko minuta nacrtala Mariju koja bdije nad Arenom Zagreb.

Završila je Akademiju primijenjenih umjetnosti u Rijeci prije godinu dana kad je obranila diplomsku radnju, a danas živi u Čakovcu gdje je i rođena i odrasla.

“Kad sam počela studirati u Rijeci sve mi je bilo novo, novi grad, nova klima, puno kiše, puno uzbrdice i stepenica. Zavoljela sam Rijeku i sad mi baš nedostaje. Vrijeme sam provodila u ateljeu gdje sam stvarala”, istaknula je Vukina.

Prema riječima Eve Vukine, umjetnik se kroz studiranje usmjerava te je odabrala slikarstvo.

“Uvijek sam radila portrete. Voljela sam radila živ portret u kojem bi se prikazivao karakter osobe. Dugo sam se bojala koristiti boje u slikarstvu pa sam molila Boga da me oslobodi straha. Uzela sam kist u ruke i napravila portret Isusa koji sam kao vjenčani dar dala bratu”, istaknula je Vukina.

U vrijeme studiranja osjećala se usamljeno jer je bila odvojena od obitelji, ali istovremeno je to bila prilika za produbljivanje odnosa s Bogom.

“Upravo te u samoći Bog dodirne, osobito kad si pod teškim križem. Bila sam zahvalna Bogu i rekla sam: Bože, talent ću koristiti samo za Tebe! Nek se Bog proslavi u svim mojim radovima. Molila sam za to i sve je krenulo u tom smjeru. Odlučila sam se za portretiranje svetaca jer su oni pravi primjer svima nama”, poručila je umjetnica Eva Vukina.

Cijeli razgovor pogledajte ovdje:

 

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja