Budi dio naše mreže

Uključite se u devetnicu za hrvatski narod i domovinu Hrvatsku!

Pred nama su intenzivni dani odlučivanja i valja nam izmoliti dar razboritosti, rasuđivanja i prepoznavanja duhova. Isto tako, pozvani smo pouzdati se u mudro Božje vodstvo u ovim, pomalo tjeskobnim, danima za hrvatski narod. Izazovi su veliki, ali na raspolaganju su nam duhovna sredstva. Jedno od njih je devetnica Gospi Fatimskoj koja počinje 26. lipnja i traje do subote prije izbora. Poticaj za to je došao od ravnatelja Pokreta krunice za obraćenje i mir fra Smiljana Dragana Kožula, a u programu Hrvatskoga katoličkog radija devetnica će se moliti svakoga dana u 5:30 i u 22 sata.

/ HKM

Fra Smiljan je u Aktualnom HKR-a podsjetio na snagu upravo takve jedne devetnice. Kako je rekao, “kada je 1917. godine započela Oktobarska revolucija i kada se u Rusiji pojavio komunistički režim, upravo je u to vrijeme naš Spasitelj poslao svoju Majku da nam progovori o toj bezbožnoj ideologiji ateizma, ali i da nam dadne sredstva kojima će se moći zaustaviti ili spriječiti, a u konačnosti i pobijediti takva ideologija.”

U lipnju iste godine počela su Gospina ukazanja u Fatimi.

Tada je dala i sredstva za duhovnu borbu, pogotovo kada je u pitanju kojim putem usmjeriti narod i kako donositi odluke. “S obzirom da se ukazala s krunicom u ruci i da je od dječice od prvog ukazanja stalno tražila da mole krunicu za obraćenje grešnika, Gospa je onima koji budu molili krunicu, i sve ono za što budu molili, obećala da će ih predati Gospodinu i da će te molbe Gospodin uslišati. Djevica Marija je u tim ukazanjima rekla i da ako ljudi prihvate njezinu poruku, ako budu molili krunicu, da će se time pobijediti ta bezbožna ideologija, dapače da će se Rusija obratiti. Evo, mi koji živimo danas, možemo reći da smo svjedoci upravo da se i to Gospino obećanje ostvarilo.”

Gdje obraćenja nema, nismo molili dovoljno žarko

“Da, mislim da ne molimo niti dovoljno niti dovoljno žarko. Bili smo pedeset godina pod komunizmom, pa smo stvorili slobodnu državu. Uvjeren sam, međutim, da ima još jako puno komunističkih natruha u našoj slobodnoj, nezavisnoj, kršćanskoj i katoličkoj zemlji, posebno u medijima. Upravo zato sam uvjeren, ako budemo molili devetnicu Gospi Fatimskoj, da će ona isprositi mirnu budućnost Hrvatske. Priželjkujemo da ta budućnost Hrvatske za nas vjernike bude kršćanska i katolička, onako kako se većina osjeća u ovoj zemlji.

Gospa Fatimska / cathopic.com

Devetnica počinje sutra i traje do 4. srpnja

Moliti smijemo – to nije politički čin ili propaganda, to je ono više dobro u koje vjerujemo, a plodovi molitve mogu biti i za one koji biraju, ali za one koji su birani. Bog može činiti čuda. Jasno je da pokret krunice ni u kom slučaju ne postavlja nikakve političke stvari. Pokret krunice za obraćenje i mir je crkvena udruga, priznata od svih biskupa u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini. Crkva ne vodi politiku, ali Crkva može i mora moliti. Naravno, Crkva neće nikad reći za koga bi netko trebao glasovati, ali može i mora reći što je u programima neprihvatljivo za kršćanina i katolika.

Ova inicijativa nije prva takve vrste

Uoči prvoga dolaska sv. Ivana Pavla II. u Hrvatsku 1994. godine, Pokret krunice je organizirao uspješnu tridesetodnevnu molitvenu inicijativu u kojoj smo potaknuli da se izmoli milijun krunica za Svetoga Oca. Odmah nakon povratka iz Hrvatske, Papa je na audijenciji rekao da se “narod koji može za Svetoga Oca izmoliti milijun krunica ne treba bojati za svoju budućnost.”

“Sve ono što se od Gospe moli, to se i postiže. Pa neka plodovi rada onih koji će biti zaokruženi petog srpnja stvarno budu na dobro i korist hrvatskog naroda, ne pojedinaca, nego stvarno da već jednom krenemo hrabro naprijed. A naše je moliti i pratiti ih molitvom.” Sveti Bernard

Devetnica počinje 26. lipnja i trajat će do 4. srpnja, a svatko se može uključiti i u molitvi na Hrvatskome katoličkom radiju, svakoga dana u 5:30 i 22 sata.

Obratite nam se

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja