Budi dio naše mreže

"U mentalnoj molitvi prestajemo biti osobe koje govore anonimno. Tijekom mentalne molitve govorimo izravno sa svojim Bogom – kao žene sa svojim muževima, muževi sa svojim ženama, djeca sa svojim roditeljima, prijatelji sa svojim prijateljima ili braća sa svojom braćom", rekao je sveti Josemaría Escrivá, ističući važnost svakodnevnog susreta s Gospodinom u molitvi.

/ hk

Moliti znači razgovarati s Bogom, kao što razgovaramo s prijateljem ili bratom. Gospodin nas čeka da razgovaramo s njim, poručuje sveti Josemaría Escrivá.

Govorio sam neki dan nekim našim prijateljima da postoji izravna telefonska veza između najvećih svjetskih sila, Rusije i SAD-a. Kažu da na taj način izbjegavamo oružane sukobe.

Mi zaboravljamo da imamo još bolju izravnu vezu s Gospodinom i da nas On čeka pored telefona. Čim se stavimo u Njegovu prisutnost, On nas sluša. On nas čeka i ne čini da mi čekamo Njega. Zato, molite svaki dan! Provodite kratko vrijeme u molitvi, barem u usmenoj molitvi. Ili još bolje – u mentalnoj molitvi. Ona ne podrazumijeva ponavljanje određenih, konkretnih riječi…

Bog nas sluša, voli i želi nam dati, ne samo vječnu sreću, nego i onu zemaljsku!

Usmene molitve su dobre, zar ne? No, u mentalnoj molitvi prestajemo biti osobe koje govore anonimno. Tijekom mentalne molitve govorimo izravno sa svojim Bogom – kao žene sa svojim muževima, muževi sa svojim ženama, djeca sa svojim roditeljima, prijatelji sa svojim prijateljima ili braća sa svojom braćom.

Sigurni smo da nas Bog sluša, da nas voli i da nam želi dati, ne samo vječnu sreću, nego i onu zemaljsku – u onoj mjeri u kojoj je to moguće. Ovdje ne zemlji ne možemo biti potpuno sretni. U životu nailazimo na razne prepreke, koje često i preuveličavamo… Dolazi bolest, obeshrabrenje, umor… Ali, unatoč svemu tome, možemo biti djelomično sretni! Raj se nalazi ovdje na zemlji, zar ne?

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja