Budi dio naše mreže

U borbi s demonima sv. Faustina utjecala bi se svom anđelu čuvaru

Na spomendan Svetih anđela čuvara prisjetimo se njihove važnosti. Tako primjerice sotonske sile nisu htjele da sv. Faustina Kowalska vodi druge prema milosti Božjoj, ali zahvaljujući svom anđelu čuvaru sve je borbe podnosila.

/ mp

Još od Rajskog vrta, Sotona je bio čvrst u svojim namjerama u cilju rušenja Božjih planova. Kad dozna kako netko čini dobro u svijetu i odvlači duše iz njegovog dohvata to ga čini bijesnim, javlja Aleteia.

To je bio slučaj i sa sv. Faustinom, časnom iz Poljske koja je živjela početkom 20. stoljeća, a koja se za života susretala s Isusom i koja je prema Njegovim uputama širila poruku Božjeg milosrđa svijetu.

Ta poruka se temeljila na nemjerljivoj Božjoj ljubavi i milosrđu koja je spremna zagrliti i najokorjelije grešnike. Sotona nije bio sretan i stoga je slao demone da zastraše sv. Faustinu nadajući se kako će odustati od darovane misije.

U svom je Dnevniku napisala:

“Kada bih napravila samo nekoliko koraka, vojska demona bi mi zapriječila put. Prijetili su mi s groznim mučenjima, a moglo se i čuti kako govore: ‘Otela nam je sve za što smo radili godinama!’ Kada sam ih upitala: ‘Otkuda vas tako puno?’, grozan glas bi odgovorio: ‘Iz ljudskih srdaca, prestanite nas mučiti!'”

Sv. Faustinu to nije zaustavilo već se molila svom anđelu čuvaru koji bi demone odmicao od nje:

“Videći njihovu veliku mržnju, odmah bih zamolila anđela čuvara za pomoć i odmah bi se u svjetlosti pojavio moj anđeo čuvar i poručio: ‘Ne boj se, Gospodinova suprugo, bez Njegovog dopuštenja ti duhovi neće ti naškoditi.’ Isti tren bi nestali zli duhovi, a anđeo čuvar bi me pratio sve do vrata moje kuće. Njegov bi pogled otkrivao skromnost i mirnoću, a plamen vatre bi žario iz njegovog čela.”

Katolička vjera naglašava kako je jedan anđeo čuvar dodijeljen svakoj osobi kako bi ih štitili od duhovnih napada i približavali ih Nebu.

Obratite nam se

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja