Budi dio naše mreže

Ključna riječ: sv-faustina

Isusov pogled s križa pogled je milosrdne ljubavi

Ima dosta ljudi koji se plaše Božjeg pogleda. Dožive stres na samu pomisao da ih On može uvijek vidjeti. Bježe li s pravom od Njegova pogleda? Pokušajmo odgovoriti na ovo i na druga pitanje koja su povezana sa slikom Milosrdnog Isusa.

Šesta "misao" o sv. Faustini u Godini sv. Faustine

Na 9. nacionalnom susretu štovatelja Božjega milosrđa u Mariji Bistrici, održanom na spomendan sv. Ivana Pavla II., 22. 10. 2022., otvorena je Godina sv. Faustine Kowalske u povodu 85. obljetnice njezine smrti. U Godini sv. Faustine (22. 10. 2022. – 21. 10. 2023.) svakog 22. u mjesecu (ili najbliži dan kad se okupljaju štovatelji Božjega milosrđa u svojim župnim zajednicama) Koordinacija štovatelja Božjega milosrđa poziva na molitveno zajedništvo i još bolje upoznati Tajnicu Božjega milosrđa: izmoliti Krunicu Božjega milosrđa, Litanije u čast sv. Faustine te pročitati o njoj prigodni tekst.

Čin posvete svijeta Božjemu milosrđu

Povodom svetkovine Božjeg milosrđa donosimo čin posvete svijeta Božjemu milosrđu koju je izrekao sv. Ivan Pavao II. u krakovskom Svetištu Božjega milosrđa 17. kolovoza 2002. prigodom posvete svijeta Božjemu milosrđu.

Sveta Faustina je prenijela poruku Božjega milosrđa kao slamku spasa za čovječanstvo

Posljednjih godina svjedoci smo kako se u Hrvatskoj sve više širi pobožnost Milosrdnom Isusu te svetici Faustini Kowalskoj koju Crkva slavi 5. listopada. U travnju 2014. godine poljski svećenik, dehonijanac p. Andrija Wosko donio je relikvije ove svetice u Župu Marije Majke Crkve na Zagrebačkoj Trnovčici gdje je u to vrijeme djelovao kao župnik. Od tada mnogi vjernici dolaze, časte i štuju relikviju svete Faustine Kowalske, djelić njezine kosti.

1 2
Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja