Budi dio naše mreže

U samostanskoj crkvi Presvetog Otkupitelja u Splitu na Trsteniku, četvorica braće franjevaca, bogoslovi Franjevačke provincije Presvetog Otkupitelja, položili su svečane zavjete u Redu manje braće u nedjelju 17. rujna.

/ mp

Svečane zavjete položili su: fra Oliver Marčinković, porijeklom iz Kotor Varoša, rođen je i odrastao u Stuttgartu te je zvanje iz Hrvatske katoličke Župe blaženog Alojzija Stepinca Stuttgart – Zentrum; fra Marko Plejić iz Župe svete Obitelji Solin; fra Valentino Radaš iz Župe svetog Mihovila Arkanđela Lišane Ostrovičke te fra Šimun Suton iz Župe svetih Petra i Pavla Kočerin. 

Euharistijsko slavlje započelo je u 18 sati a predslavio ga je mnp. o. provincijal fra Marko Mrše u koncelebraciji s fra Sinišom Balajićem, magistrom franjevačkih bogoslova, fra Domagojem Volarevićem, gvardijanom samostana o. Ante Antića na Trsteniku i fra Domagojem Runjom, profesorom Svetog pisma na KBF-u Split, župnici i župni vikari Župa iz koji naši novozavjetovanici potječu te o ostalih trideset braće svećenika. Slavlju su prisustvovali braća bogoslovi Franjevačke provincije Presvetog Otkupitelja, bogoslovi drugih franjevačkih provincija iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine, bogoslovi Centralnog bogoslovni sjemeništa u Splitu, franjevački novaci s Visovca, sjemeništarci iz Sinja, znatan broj časnih sestara te obitelji, rodbina i prijatelji naših novozavjetovanika.

Misno slavlje animirali su čitanjem i ministriranjem franjevački bogoslovi, a pjevanjem Zbor župe Gospe od Zdravlja iz Splita na Dobrom, pod ravnanjem maestra fra Stipice Grgata, predvođen orguljaškom pratnjom s. Zorislave Radić.

Nakon homilije, novozavjetovanici su svojim odgovorima potvrdili vlastitu spremnost na vršenje zahtjeva franjevačkog života i posvećenja Bogu. Tijekom litanija prostrli su se ispred oltara kao znak potpune odanosti Bogu; na kraju su zavjete položili u ruke mnp. o. provincijala. Na samom kraju zavjetovanja braća su se upisala u knjigu svečanozavjetovane braće, koja datira iz 1749. godine. 

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja