Budi dio naše mreže

Smanjite stres svakodnevice čitanjem Biblije

Stres i nemir postali su sastavni dio svakodnevice modernog čovjeka, a osim što negativno utječu na ljudski organizam umaraju psihu. Kako biste smanjili stres odvojite nekoliko minuta u danu na čitanje Biblije. Samo nekoliko minuta istinskog unutarnjeg mira svaki dan, pozitivno će djelovati na um i tijelo.

/ Andrea Tomurad

Hrvatska katolička mreža pisala je i o preporuci pape Franje kako izdvajanje samo dvije minute dnevno na čitanje Evanđelja može promjeniti život.

Upoznavanje Isusa, Božje Riječi, ostvaruje se čitanjem koje predstavlja kontakt s Duhom Svetim.

Čitanje Svetog Pisma pomoći će Vam da se usmjerite na ono što je zaista bitno i istinsko na svijetu.

Pomoći će Vam da se na par minuta odvojite od kaotičnog okuženja u kojem se možda nalazite.

Osim toga, korisno je intenzivno pročitati samo nekoliko redaka Pisma, promišljati o njima i pokušati izvući poruku. Čitanje velikih dijelova bez promišljanja o značenju napisanog ne pridonosi duhovnom rastu.

Čitanje Biblije približava nas i smislenoj molitvi. Posvuda smo bombardirani šarenilom različitih vijesti, informacija i komercijalnih poruka, ali nenametljiva pisana poruka koja je zabilježena u Bibliji inspirira naše molitve.

Biblija se obraća nama, našem umu, volji i srcu, ali mi smo ti koji moramo napraviti prvi korak i pristupiti Pismu čitanjem.

Možda će Vas nedostatak vremena ili neke druge obaveze sprječavati u ostvarenju svakodnevnog čitanja, međutim smirenje koje Božja riječ može pružiti pojedincu i njegovim bližnjima dokaz je važnosti duhovnog.

Pobijedite sami sebe kada Vas stres uhvati, a volja napusti i čitanjem Pisma mirno se suočite sa svakodnevicom.

Obratite nam se

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja