Budi dio naše mreže

U Minuti za tebe prof. Tomislav Ivančić podsjeća da smo stvoreni za slobodu!

/ hjb
Čini se kao da je moral danas u stečaju. Nema svetih načela i jasnih etičkih mišljenja. Za užitak, zabavu i novac sve se može prodati. Društvo na to šuti. Nemoralna mišljenja i nemoralni zakoni traže svoja priznanja u društvu. I pokuša li netko predložiti jasnu moralnu i kritičnu disciplinu u životu svi će ga mediji proglasiti konzervativnim. Dobro je došlo na optuženičku stolicu. Zlo svugdje ima odvjetnike i dobro prolazi. To su vremena u kojima se traže pravednici i mudri normalni ljudi.

Treba plivati protiv struje, zastupati istinu protiv mase i ulice. To su za poštene, vrijedne i trijezne ljude dragocjena vremena, vremena svjedočenja i otpora.

Biti u masi ili samosvojan, s vlastitim identitetom i mišljenjem. U takvim prilikama izrastaju velikani i to je ono što nam danas najviše treba. Lako je ići nizbrdo, kliziš sam od sebe, ali uspinjati se, to boli. Teško dišeš, neprestano te hvata napast da se radije prestaneš uspinjati.

Ali kad se popneš na vrh, ponosan si. Pobijedio si čitav svijet. Sve probleme, sve depresije, sva odstupanja od zakona istine, sve si pobijedio. Ti si novi čovjek, genijalan, jedini. Kako je dobro biti čovjek koji živi po zakonitosti sunca, mjeseca, zvijezda, po zakonitostima biljaka i životinja!

Kako je dobro biti čovjek koji živi po zakonitostima svoje savjesti, svoga srca i svojih osjećaja, po zakonitostima svojih poštenih roditelja, prijatelja i dobročinitelja.

O, kako je dobro biti čovjek, a ne rob! I kako je dobro vladati tijelom i užitcima, jelom, pićem i cigaretama, drogom, politikom i javnim medijima, a ne biti njihov rob!

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja