Budi dio naše mreže

Ključna riječ: prof-tomislav-ivancic

Izbor je u tvojim rukama: Danas se sjeti da imaš samo sebe i da si ti odluka za život

Sjeti se: ti možeš očajavati, a možeš se nadati izlasku iz krize. Ti se možeš ubiti, a možeš potražiti način, put i snagu da preživiš sve smrti. Ti se možeš zagledati u mrak, a možeš otvoriti oči za svjetlo. Ti se možeš predati porazu i poniženju, ali ti možeš prkositi zlu, odlučiti se za život, za uspjeh, za izlaz iz mraka, za ozdravljenje.

Oče naš, proslavi preko mene svoje ime i provedi preko mene svoju volju!

Oče, ritam sreće i mira na ovoj zemlji mrse sile koje su suprotne tvojoj volji. Evo me, Oče, da preko mene bude više sunca, više praštanja, više prijateljstva, najviše tebe. Oče naš, danas znam tko sam i odakle sam. Sad znam izvor iz kojeg teče rijeka moga života. Sad znam gdje je uvir mojih dana.

Ti si, Bože, moj prijatelj. Onaj koji mi dopušta moje "ne" i moje "da"

Ti si, Bože, moj prijatelj. Onaj koji mi dopušta moje »ne« i moje »da«, Onaj koji se raduje mojim jutrima, mojim prijateljstvima, mojim susretima. Onaj koji čeka u tišini da položim umornu glavu na njegovo rame. Onaj kome nisu strane moje suze ni moji zanosi. Ti si, Bože, neuništiv prostor i onda kad prijatelji odu, otuđe se, ostare, umru.

U borbi s depresijom i negativnim mislima izmoli ovu molitvu!

Ljubim te i slavim, Isuse. Pomozi mi da se prisjetim svega za što ti trebam zahvaliti. Gospodine, pomozi mi da Ti se približim i dotaknem Te. Neka moj pogled bude usmjeren na Tebe a ne na probleme. Hvala Ti, Gospodine, što me vodiš u život.

TOMISLAV IVANČIĆ Nova godina dolazi ti šapnuti da ne dopustiš da ti dani prolaze prazni

"Zakorači hrabro u novu godinu. Odluči danas da ćeš u svakom danu imati bar pet minuta vremena razgovarati s Bogom. Pronađi neku molitvu koja ti osobito odgovara srcu i nju svaki dan moli. Pronađi svoju glavnu pogrešku, te ju u ovoj novoj godini pokušaj svaki dan polako kljaštriti da je potpuno iskorijeniš. Odluči danas oprostiti svima koji su ti neprijatelji, u srcu zamoli sve one koje si povrijedio da ti oproste, zagledaj se u Božje lice i zaželi da ti Bog sve oprosti i da budete prijatelji", piše Tomislav Ivančić u knjizi "Oaze života".

Svestrana izranjenost čovjeka

U svijetu zla i razaranja ljepota se pojavljuje kao temeljna stvarnost svijeta koja je nerazoriva i opire se svakoj ružnoći. Ona je sjaj bitka, ona je svjetlo neugasivo, ona je odsjaj samoga Stvoritelja, zapisao je Tomislav Ivančić u knjizi "Svestrana izranjenost čovjeka".

TOMISLAV IVANČIĆ Neka tvoja nutrina izgovara riječi: rodio si se među nama, Bože naš

"Ti ga voliš vidjeti kao svemoćnog Boga u sjaju i moći. To će on biti nakon Sudnjeg dana. Sada je samo čovjek koji moli da ga pustiš u tvoj svijet. Gledaj dobro taj lik. To dijete nije simbolika Boga. Samo takav je Bog i nema ga ovdje na zemlji drukčijeg. Samo Bogočovjek koji te voli i koji će mijenjati tvoju sudbinu onog časa kad ga pustiš da se rodi u tvome svijetu. Nemoj pobjeći u simboliku. On jest čovjek, on ima tijelo, on govori ljudskim jezikom. To je on, čovjek i Bog, Isus iz Nazareta", piše Tomislav Ivančić u knjizi "Oče".

TOMISLAV IVANČIĆ Što su zapravo Badnjak i Badnja noć?

"Pod svime izvanjskome i u tebi poput vrela teče Božić. Nađi neki mirni kutak, opusti se, neka te preplavi sveta Nazočnost ove noći, dopusti tišini da govori glasnije od buke, otvori srce i osluškuj kako se Život – pisan velikim slovom – smješta među nas, da nas opet porazmjesti svakog na svoju baštinu i svoje ognjište darovano od Boga. Neka Bog progovori u tvome srcu, da bi Mu ti mogao odgovoriti životom", piše prof. Tomislav Ivančić u knjizi "Oaze života".

1 2 3 7
Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja