Budi dio naše mreže

Ključna riječ: prof-tomislav-ivancic

Tomislav Ivančić: Genijalni su ljudi koji su imali hrabrosti ići vlastitim putem!

"Ali, ti znaš da imaš jednu savjest, i da je samo jedan Bog i da je jedan život na zemlji, ti znaš da ti je taj Bog darovao tvoj talenat i da je tvoja sreća samo u tome da ga uložiš i za sebe izyučeš stostruko. Ti si dragocjenost, jer nitko u povijesti čovječanstva nije bio kao ti. I samo zato ti možeš svijetu, domovini i sebi dati to što je u tebe stavio Bog", poručuje Tomislav Ivančić u knjizi "Putovi puni nade".

Tomislav Ivančić: Kakve su ti oči, takav si!

"Dobrota je svjetlost. Tama se tjera samo tako da unosimo svjetlo. Želimo li, dakle, popraviti čovjeka, ne treba i ne smije se upozoravati na zlo, nego u njega unositi dobro, poručuje Tomislav Ivančić u knjizi "33 meditacije".

Tomislav Ivančić: Danas se sjeti kakav si čovjek

"Nikada ne idi životom ne čineći barem nešto. Ne idi spavati, a da prije spavanja nisi odlučio da ćeš sutra ostvariti neke nove stvari", poručuje Tomislav Ivančić u "Minuti za tebe".

Tomislav Ivančić: Biti vjernik znači plakati, ali i biti utješen!

"Biti vjernik ne znači imati životne staze posute cvijećem i suncem, nego kroz suze gledati sunce ili umjesto sunca vidjeti prekrasnu dugu u beskrajnoj ljepoti boja. Bit vjernik znači patiti, ali i dobiti snagu protiv patnje; plakati, ali i biti utješen, biti ranjen, ali i zaviti rane; biti u mraku, ali i dobiti svjetlo za izlazak iz mraka; umrijeti, ali i uskrsnuti", piše Tomislav Ivančić u knjizi "Oaze života".

Tomislav Ivančić: Nova godina nosi nas ususret novom životu

"Odluči danas da ćeš u svakom danu imati bar pet minuta vremena razgovarati s Bogom. Pronađi neku molitvu koja ti osobito odgovara srcu i nju svaki dan moli. Pronađi svoju glavnu pogrešku, te ju u ovoj novoj godini pokušaj svaki dan polako kljaštriti da je potpuno iskorijeniš", poručuje Tomislav Ivančić u knjizi "Oaze života".

Tomislav Ivančić: U patnji traži Božju prisutnost

"U patnji je stoga važno uvijek gledati naprijed, gledati u Božje lice, tražiti Božju prisutnost i prihvaćati njegovu volju, te tako omogućiti da patnja što prije završi. Neka ti Bog dade snagu da život i patnje hrabro izneseš do uskrsnuća i vječnosti", poručuje Tomislav Ivančić u knjizi "Tako je malo potrebno" .

Tomislav Ivančić: Brak je izvor života

"Kad muž i žena shvate i prihvate da žive od istog Boga i da je njihova različitost bogatstvo koje mogu darovati jedno drugom, pa da ga zajednički razdijele svojoj djeci i društvu u kojem žive", poručuje Tomislav Ivančić u knjizi "Liječiti brak i obitelj".

Tomislav Ivančić: Lijek protiv ljubomore jest ljubav!

"Bog je, naime, svjestan da je svako udaljavanje čovjeka od Boga udaljavanje čovjeka od sebe samoga i od života. Lijek protiv ljubomore jest ljubav. Ljubim li nekoga, postajem vječan, i u toj vječnosti spašavam drugoga i tada ga nikada ne mogu izgubiti. Treba zato svaki dan učiti ljubiti, ali istodobno izmoliti ljubav, jer ona je i dar neba", poručuje Tomislav Ivančić u knjizi "Liječiti brak i obitelj".

Tomislav Ivančić: Neka te Bog osvoji slobodom ljubavi. Samo Ljubav mijenja!

"Silom se nikoga ne može spasiti. Samo je ljubav pred čovjekom svemoćna, samo se ljubavi čovjek ne može oprijeti, jer jedino je ljubav prostor u kojem se cjelovito može odvijati njegova sloboda. Samo je u ljubavi čovjek potpuno čovjek. Ljubav je, međutim, Bog. Zato, Bog može mijenjati čovjeka. Trebaš Boga, želiš li popraviti bilo koga", poručuje Tomislav Ivančić u knjizi "Tako je malo potrebno".

Tomislav Ivančić: Mlad si dok si sposoban mijenjati se

"Mlad čovjek druguje s Bogom, koji je vječno mlad. Star postaješ ako druguješ s demonskim, mračnim silama. Susret s Bogom događa se u prihvaćanju Božje riječi i u molitvi", poručuje Tomislav Ivančić u knjizi "Tako je malo potrebno".

1 2
Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja