Budi dio naše mreže

Ove godine korizma započinje na Valentinovo, a SKAC Palma poziva osobe svih dobi da se odvaže promišljati o najvećoj ljubavnoj priči ikad ispričanoj kroz prigodne programe.

/ mp

“Više od pokore”

“Više od pokore” je vikend program u šutnji u kojem kušamo pokoru kao molitvu. Kako i sama riječ pokora sugerira, metode koje se koriste u ovome programu idu za time da se pokore oni dijelovi sebe koji nisu u ravnoteži, po Božjem, u skladu s onime za što smo stvoreni. Počinje se od tijela: krotit će se u vrsti i količini hrane, sna. A kad se ukroti tijelo, lakše se čuje nutrina. Stoga će se učiti prepoznavati nutarnje pokrete: osjećaje, raspoloženja, nagnuća; primati ih i tražiti što nam Bog po njima govori, bili oni ugodni ili neugodni.

Vikendi se održavaju u Hrvatskom Leskovcu i na Vrhovcu u Zagrebu, u samostanima karmelićanki BSI. 

  1. – 18. veljače 2024., Hrvatski Leskovac
  2. – 25. veljače 2024., Vrhovec, Zagreb
  3. – 10. ožujka 2024., Vrhovec, Zagreb
  4. – 17. ožujka 2024., Vrhovec, Zagreb

Ispunite PRIJAVNICU čim prije jer prijave traju do popunjenja mjesta.

Bliže Uskrslom – online duhovne vježbe u svakodnevici 

Ako se kroz korizmu želite približite Uskrslom kroz svakodnevno razmatranje svih koraka kroz muku, od Getsemanskog vrta, hapšenja, suđenja, mučenja, križnog puta, sudionika te muke i na koncu smrti i uskrsnuća, pridružite se molitvenoj grupi u online duhovnim vježbama u svakodnevici.

Za svaki dan osmišljena je meditacija, ali i dodatni video i audio sadržaji kako bismo probudili osjetila i lakše pronašli onu jednu stvar koja je za nas važna i koja će nam pomoći doći više i bliže u odnos s Bogom. U ovim duhovnim vježbama ne nudimo individualnu duhovnu pratnju, već priliku za rast kroz dijeljenje i refleksiju na grupnim susretima koji će se održavati četvrtkom u 20:00 i nedjeljom u 20:15 sati (ovisi koji termin odaberete). Online susreti su mjesto na kojem možete postaviti pitanja i čuti korisne upute, a u nekom trenutku se dijelimo u manje grupe sa svrhom podjele konkretnih molitvenih iskustava. Svaku manju grupu animira iskusan pratitelj duhovnih vježbi sa svrhom da vam pomogne produbiti osobna iskustva. Ako smatrate da vam takvi susreti nisu potrebni, oni nisu obvezni. Ponuđeni su kao vid podrške kako bi išli još bliže Bogu.

Ispunite PRIJAVNICU do 7.2. i naznačiti želite li sudjelovati u online susretima.

Za više informacija kontaktirajte idom@skac.hr.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja