Budi dio naše mreže

"Dva, tri tjedna ranije, ona je bila na krizmi svoje rođakinje i vidjela je za vrijeme krizme kada su djeca dolazila gore, kako plamen silazi na djecu, mislila je da će poginuti taj dan, da to neće moći podnijeti" istaknuo je don Damir Stojić u svom videu.

/ im

Duhovnik karizmatske molitvene zajednice Božja pobjeda i župnik Župe Duha Svetoga na zagrebačkom Jarunu Don Damir Stojić na YouTube kanalu Nove Eve objavio je video u kojem je govorio o sakramentu svete krizme. Don Damir Stojić je na početku nagovora ispričao svoje svjedočanstvo u susretu s jednom osmašicom.  Kazao je kako ga je ta osmašica zamolila nakon vjeronauka za razgovor.

Prišla mu je i nakon početne nelagode i oklijevanja te mu rekla da otkako zna za sebe razgovara sa svojim anđelom čuvarom. Kazao je da nije vjerovao u to što ona govori. “Prišla mi je i rekla da ima poruku za mene. Pitao sam ju kakvu. Odgovorila mi je: ‘Vaš anđeo čuvar je zamolio mog anđela čuvara da zamoli mene da vama kažem da ste dobar svećenik, ali da premalo molite.‘ Ja gledam tu djevojku i mislim se koju hrabrost morate imate da ovo kažete svećeniku. Meni je to bilo tako čudno. Nisam se mogao ljutiti na nju, ali nisam mogao vjerovat”, istaknuo je don Damir.

Vaš anđeo čuvar je zamolio mog anđela čuvara da zamoli mene da vama kažem da ste dobar svećenik, ali da premalo molite.

Govoreći o tome susretu kazao je da je pomislio da je ona na rubu ludosti i da joj je nakon toga kazao da pita još neke stvari o njemu svog anđela čuvara. Djevojka mu je tad rekla: “Da, ja ga mogu pitati, ali on može samo ono što mu Bog dopusti!”. Don Damir je naglasio da ga je ovaj njezin odgovor jako iznenadio.

“Inače, don Damire, anđeli ništa ne mogu činiti mimo Božje volje, jer oni tako savršeno ljube Boga”, nastavila je djevojka.  Potom ju je pitao: “Kako ga vidiš? Fizičkim očima, ili?”.. Na što mu je ona odgovorila: “Ne, don Damire, ja ga ne vidim fizičkim očima, nego onako u duhu, teško mi je to objasnit. Ali znam da je tu i mi imamo razgovor”.  “Ti čuješ njegov glas kao što čuješ moj glas?”, dodao je don Damir Stojić, a djevojka je odgovorila: “Ne, to su nutarnji glasovi.” Kazao je da je došao do zaključka da ona stvarno pogađa neke stvari.

Ne, to su nutarnji glasovi.

Potom ju je zamolio da postavi još nekoliko pitanja anđelu, ali za većinu anđeo nije imao dozvolu reći. “Pratio sam ju taj cijeli semestar i imali smo jako puno razgovora”, rekao je don Damir.

“Dva tjedna prije krizme došla mi je i rekla da se ne želi krizmati. ‘Nisam spremna‘, rekla je. Ako je itko spreman, ti si spremna, odgovorio sam joj. Na što mi je ona ispričala da je dva, tri tjedna ranije, bila na krizmi svoje rođakinje i vidjela kako plamen silazi na djecu za vrijeme krizme. Posvjedočila mi je da je mislila da će poginuti taj dan i da to neće moći podnijeti” prisjetio se.

Na što mi je ona ispričala da je dva, tri tjedna ranije, bila na krizmi svoje rođakinje i vidjela kako plamen silazi na djecu za vrijeme krizme.

Kazao joj je da se mora krizmati i naglasio kako je njoj jedini razlog zašto je išla na krizmu  bila poslušnost prema njemu. “U trenutku dolaska ove djevojke pred biskupa i primanja sakramenta potvrde ova djevojka je bila u ekstazi. Kuma ju je morala gurati i pridržavati. Vjerujem da je imala mistična viđenja u tom trenutku. Ograđujem se, to su osobne objave. Ali ja joj vjerujem”, zaključio je.

Cijeli nagovor o sakramentu potvrde pogledajte ovdje!

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja