Budi dio naše mreže

Ključna riječ: krizma

Koje je značenje sakramenta potvrde?

Katoličko je vjerovanje da obred potvrde u kršćanima usavršuje i dopunjuje unutarnju sličnost s Isusom Kristom koja im je darovana na krštenju, te ih ispunjuju ljubavlju da bi u događajima i ljudima koje susreću mogli prepoznati Božju prisutnost i Božji poziv.

Svećenik objasnio koji su darovi prikladni za krizmanike

”Što je obaveza krizmanog kuma, nakon krizme, znamo da je za krštenog kuma obaveza brinuti se o katoličkom odgoju djeteta u slučaju spriječenosti roditelja?”, zanimalo je slušatelja Radio Mir Međugorja koji se sa svojim pitanjima javio u emisiji "Pitajte svećenika", a uz to je upitao i ”što se preporučuje da kum daruje krizmaniku od nekih stvari vjerske tematike, je li to, primjerice, Biblija, krunica…?”.

PITAJ SVEĆENIKA: Koja je uloga krizmanog kuma nakon krizme?

”Što je obaveza krizmanog kuma, nakon krizme, znamo da je za krštenog kuma obaveza brinuti se o katoličkom odgoju djeteta u slučaju spriječenosti roditelja?”, zanimalo je slušatelja Radija Mir Međugorje koji se sa svojim pitanjima javio u emisiji "Pitajte svećenika", a uz to je upitao i ”što se preporučuje da kum daruje krizmaniku od nekih stvari vjerske tematike, je li to, primjerice, Biblija, krunica…?”

DON DAMIR STOJIĆ Kumstvo je životna služba

Kum si na krizmi, pitanje je koje je postavio don Damir Stojić u novom video-projektu Nove Eve "Don Damir odgovara" i istaknuo da bismo vidjeli Božju raskošnost trebamo pogledati u ogledalo.

KRNDIJA U nekad granatiranoj crkvi, nakon više od 80 godina, podijeljen sakrament krizme

"Danas, dragi krizmanici, idete na krizmu da biste imali snage biti drugačiji od ostalih i to javno priznati te imati hrabrosti i ponosa javno priznati da pripadate krugu Isusovih učenika. Danas pokazujete da nemate potrebu biti slični Isusovim neprijateljima. Samo ljubav stvara jedinstvo bez straha od razlika“, istaknuo je u homiliji nadbiskup Đuro Hranić, prevodeći misno slavlje tijekom kojega je 28 mladih punitovačke Župe sv. Ladislava kralja primilo sakrament svete potvrde.

1 2
Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja