Budi dio naše mreže

Svakog dana, počevši od 1. prosinca, započnite čitati po jedno poglavlje iz Lukina evanđelja i točno na Badnjak ćete pročitati čitav Lukin izvještaj o Kristovu životu, koji se sastoji od 24 poglavlja.

/ ts

Vrijeme došašća vrijeme je pripreme za najradosniji kršćanski blagdan – blagdan Božića. Uz svakodnevne sv. mise (zornice), osobnu molitvu i ispovijed, najbolji način pripreme za rođenje našega Kralja jest čitanjem Svetog pisma, donosi portal Muževni budite podsjećajući na lijep način na koji možemo u došašću pripraviti svoja srca.

Čini se kao da je Lukino evanđelje osmišljeno tako da nas u kratkom vremenu upozna s likom i djelom Isusa Krista. Svakog dana, počevši od 1. prosinca, započnite čitati po jedno poglavlje iz Lukina evanđelja i točno na Badnjak ćete pročitati čitav Lukin izvještaj o Kristovu životu, koji se sastoji od 24 poglavlja.

Lukino evanđelje na poseban način prikazuje Isusa kao onoga koji liječi bolesti duše i tijela, uz nebrojena čuda koja su to pratila, kao suosjećajnog i milosrdnog Spasitelja koji je želio prenijeti poruku o Božjem milosrđu nama grešnicima.

Upoznajmo, stoga, u ovo blagoslovljeno vrijeme došašća našeg Spasitelja jer, kako je rekao sv. Jeronim: “Tko ne poznaje Pisma, ne poznaje Krista.”

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja