Budi dio naše mreže

Ključna riječ: sveto-pismo

Sveto pismo ima egzistencijalnu važnost za naš molitveni život

Riječ Božja ne može stati u pismo, pa ni u Sveto pismo. Ona se ne može ukoričiti. Ono što je Bog rekao i učinio za nas ne bi mogle obuhvatiti sve knjige svijeta (usp. Iv 21,25). Sveto pismo je povijesni dokument u čijem se središtu nalazi istina našega spasenja, odnosno sve ono što je Bog rekao i učinio radi nas i radi našega spasenja, a što su zapisali Bogom nadahnuti ljudi.

Teška vremena za vjeru? Bilo je i težih

Ono što se za današnja vremena može reći jest da su pred kršćane donijela nove izazove i drugačiju prijetnju. Granica između kršćanskoga i nekršćanskoga, između vjere i zablude, koja je prije bila oštra, jasna i razmjerno lako spoznatljiva, danas je često zamagljena i konfuzna.

Kako čitati i razumijevati Bibliju?

Biblija je sveta knjiga, dijelom ili u potpunosti, triju velikih religija: židovstva, kršćanstva i islama. Stoga bi kršćanski vjernik trebao ne samo imati određene spoznaje o Bibliji kao svetoj knjizi već bi je trebao prihvatiti i kao put vlastitog života te iz nje crpiti snagu za svakodnevne napore.

Pripremite se za Božić čitanjem Lukina evanđelja

Svakog dana, počevši od 1. prosinca, započnite čitati po jedno poglavlje iz Lukina evanđelja i točno na Badnjak ćete pročitati čitav Lukin izvještaj o Kristovu životu, koji se sastoji od 24 poglavlja.

Fra Ante Vučković o potrebi čitanja Svetog pisma

"Čitanjem biblijskih tekstova ulazi se u svijet koji ne postoji na nekim drugim stranicama. Njezinim se čitanjem, osim toga, ulazi i u bezbrojni niz čitatelja koji su u različitim vremenima otvarali iste stranice, odvajali se od biblijskih vremena i u njoj čitali neko drugo vrijeme", piše fra Ante Vučković.

Kako prepoznati lažnog proroka ili učitelja?

Kako kršćanin može prepoznati lažnog proroka ili učitelja? Po kojim znakovima možemo potražiti dokaz lažnih učenja? Kako nam biblijski redci mogu pomoći u prepoznavanju vukova u ovčjem odijelu?

1 2 3 4
Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja