Budi dio naše mreže

Počevši od 2011. godine, braća bosonogi karmelićani pariške provincije nude online duhovne vježbe kao pomoć u pripravi za dvije velike proslave liturgijske godine: za Božić i za Uskrs. Danas, više od 81000 osoba slijedi ove vježbe na mnogim jezicima: francuskom, engleskom, španjolskom, talijanskom, portugalskom, njemačkom, poljskom i češkom.

/ mp

“Bog je beskrajna radost.” Ova poznata rečenica svete Terezije od Anda (1900.-1920.), prve kanonizirane svetice iz Čilea, postavlja ton za ove online duhovne vježbe u Došašću 2023.: da, Bog je daleko dražesniji, ljepši i pun ljubavi nego što smo možemo zamisliti! Terezija će nam pomoći otkriti ovu duboku istinu, pokazujući nam primjer svetosti koji je pristupačan i dostupan, dijeleći s nama svoje savjete kako bismo se i mi ukorijenili u božanskoj radosti. Učeći od Terezije, otkrit ćemo da nam je radosna svetost uz Božansko Djetešce nadohvat ruke…

U srijedu i petak prije početka došašća, a zatim svaki tjedan svakog petka u došašću, dobit ćete nadahnjujuću meditaciju za sljedeći tjedan koja uključuje tekst i audio, zajedno s kratkim, dnevnim citatima iz Svetog pisma i svete Terezije od Anda kako biste obogatili svoju molitvu.

Karmelske online duhovne vježbe su besplatne: možete se prijaviti ili odjaviti u svakom trenutku. Pozovite Vaše prijatelje i poznanike da sudjeluju u duhovnim vježbama prosljeđujući im ovu mrežnu stranicu.

Ako ćete imati poteškoća prilikom registracije, pošaljite nam poruku na elektroničku poštu online-duhovne@karmel.at.

Ove duhovne vježbe su priredili karmelićani pariške Provincije zajedno s karmelskom radnom skupinom.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja