Budi dio naše mreže

"Planer sv. Marte" za 2020.

Suvremenoj ženi katolkinji, nerijetko zatrpanoj mnoštvom poslovnih i privatnih obveza itekako je dobrodošla svakodnevna duhovna okrijepa za što uspješniji dan. Planer sv. Marte rješenje je namijenjeno svima, i ženama i muškarcima.

/ ks

Autorica originalnog projekta osmislila je svoj planer, odnosno Martin planer jer na tržištu nije pronašla rokovnik koji će odgovarati svim njezinim potrebama na poslu te u obitelji i župi. Prvo ga je izradila sebi, a onda i najbližim prijateljicama. Zatim su narudžbe stigle i od drugih, pa je „Planer sv. Marte“ tako postao svojevrsni organizacijski pomoćnik mnogim kršćanskim ženama.

Nazvan je po svetoj Marti, velikoj radnici, ženi od akcije i hrabroj vjernici koja je potaknula Isusa da pomogne njezinu bratu Lazaru i oživi ga. Ime joj na aramejskom znači ‘gospodarica’, spomendan joj je 29. srpnja, a zaštitnica je mnogima poput domaćica, kuharica, radnica, ali i ugostitelja, sluškinja, pralja, slikara i kipara te umirućih.

Ovaj planer privlačnog i originalnog dizajna sadrži kalendar za 2020. i 2021., katolički imendanski kalendar za 2020., mjesečni kalendar, tjedni kalendar s poticajnim citatima iz Biblije i svetaca za svaki tjedan, kalendar rođendana dragih osoba te stranice za osobne bilješke i druge poticajne stranice za osobni rast u vjeri pod nazivom „Moj put do svetosti“.

Iako je prvenstveno namijenjen ženama, zbog korisnih sadržaja itekako je dobrodošao muškarcima. Oni ga mogu kupiti za sebe ili ga, kao što je za sv. Nikolu jedan muškarac već učinio, darovati svojim Martama.

Planer je dizajniran kako bi zaposlenim ženama omogućio da budu organizirane kao što je i Marta bila, ali i da poput njezine sestre Marije sjede do Isusovih nogu te žive svoju duhovnost. Spajajući različite karakteristike dviju sestara, otvara mogućnost za spajanjem tih dviju strana koje je u modernom vremenu ponekad izazovno pomiriti. Na jedinstven način spaja važne osobine radišnosti i gostoljubivosti Marte, ali ima prostora za rast u vjeri te time reflektira i Marijinu potrebu za slušanjem Božje riječi.

Ključne riječi:
martin planer žene i muškarci

Obratite nam se

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja