Budi dio naše mreže

Ključna riječ: zene-i-muskarci

Tomislav Ivančić: Zašto se muškarci danas ne žene?

"Muškarac u javnosti izgleda slobodan, miran, sretan, ali je u osami i tišini svoje sobe, svojega privatnog života, često potišten, osamljen, nesnalažljiv. On je strahovito ranjiv. On mora izgledati jak, snažan i borben, ali ispod te vanjske snage i maske čezne za pohvalom, za nekim tko će ga uhvatiti za ruku, dodirnuti mu dušu i reći mu da je dragocjen, da je poželjan i da je lijepo što postoji", piše Tomislav Ivančić u knjizi "Duhovno pomoći čovjeku" i naglašava kako je Bog stvorio muškarca da izvana zaštiti ženu, a ženu je stvorio da iznutra zaštiti muškarca.

Bibličar Mrakovčić: Što apostol Pavao misli kad poziva žene na podložnost mužu?

Jesu li žena i muškarac jednakopravni i što u Svetom pismu piše o njihovom odnosu? Kako razumjeti starozavjetnu patrijarhalnu kulturu i u središte staviti trajne kršćanske vrijednosti: jednako dostojanstvo sviju u Kristu, sloga i mir kako u obitelji tako i u Crkvi, podlaganje muža i žene u međusobnoj ljubavi i služenju.

"Planer sv. Marte" za 2020.

Suvremenoj ženi katolkinji, nerijetko zatrpanoj mnoštvom poslovnih i privatnih obveza itekako je dobrodošla svakodnevna duhovna okrijepa za što uspješniji dan. Planer sv. Marte rješenje je namijenjeno svima, i ženama i muškarcima.

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja