Budi dio naše mreže

"Nikada neću otići od tebe i ti nikada nećeš otići od mene. Uvijek zapamti to. Ovo nije jedini savjet koji ti želim dati, sine moj, ali to je opći savjet koji će ti dobro poslužiti. Možeš ga uzeti ili ne. Moja tajna želja je da odbaciš sve moje savjete, zgužvaš ih i ostaviš na podu svoje spavaće sobe i kreneš živjeti – idi živjeti život koji je istinit za tebe."

/ md

Misionar Krvi Kristove pater Stjepan Ivan Horvat na svojim je društvenim mrežama podijelio pismo koje je jedan otac napisao sinu koga je silno volio te je htio da jednog dana postane dobrim čovjekom – još boljim nego što je i on sam bio. U nastavku prenosimo očevo pismo.

Sine, pogledaj. Pogledaj oko sebe koliki si Božji blagoslov. Od toga dana nisam mogao biti sretniji. Stigao si nam dva mjeseca ranije bez ikakvoga znaka, ali sada vidim da je to bio znak da nosiš mir. Borio si se 58 dana hrabro i izašao kao pobjednik. Uvijek ćeš i biti naš pobjednik. Heroj. U naša srca si ušao, u naš život i u našu budućnost. Ti jesi naša budućnost i ona počiva na tvojim, sada malenim, plećima. Teret svijeta i života nije lagan.

Svijetlost uvijek pobijedi tamu. A ti si naša svijetlost.

Ali nemoj se obeshrabriti. Drži ramena visoko, a glavu još više. I kada će noći biti najcrnje, kada će sunce sjati slabo iza oblaka, uvijek ćeš imati nekoga da te prati i da tvoj put obasjava. Kada će ti se činiti najlakše odustati, nemoj. Kada će ti se činiti da je sve uzalud, nikada neće biti uzalud. Budi čvrst. Budi pošten. Budi dobar. Neka tvoja dobrota promjeni ovaj svijet. Opasno je to mjesto, znaš?

Ali svijetlo uvijek nađe svoje mjesto nasuprot tame. Svijetlost uvijek pobijedi tamu. A ti si naša svijetlost. Poštuj majku, poštuj svaku ženu kao svoju majku. Ona ti je podarila život, i nema većeg dara od života. Život. Stvar koju shvaćamo olako, a prekratko traje. Iako mama i tata nisu zajedno, vole te. Nisi ti kriv, niti ćeš ikada biti. Svaku lošu riječ, namjeru, grijeh tvoj osmijeh pobjeđuje.

Izloži svoje srce i dušu svijetu, ali nemoj očekivati ​​da će netko razumjeti.

Bodrimo te kroz svaki tvoj zadatak, kroz svaku tvoju nedaću stojimo uz tebe. Neka naša svijetlost prati tvoju. Iako kao ljudi griješimo, ja se nadam da ćeš u svome malom srcu naći mjesta za oprost. Uvijek opraštaj, ne uzimaj ništa uzalud. Podaren si nam od Boga. Budi ranjiv. Voli poštuj svoju majku, a zapravo sve žene i ljude, koliko je to primjereno – potpuno i vječno. Izloži svoje srce i dušu svijetu, ali nemoj očekivati ​​da će netko razumjeti. Budi život zabave, ali nikada ne izmakni kontroli. Znaj kako nastaviti razgovor i kako nasmijati svijet, ali prepoznaj potrebu za iskrenošću i često daj svoje rame da drugi zaplaču.

Puno sam ti rekao u ovom pismu, ali nikada neću moći reći dovoljno što će izraziti ljubav koju gajim prema tebi. To je beskrajno, uvijek rastuće, odavde do vječnosti, prostranstvo ljubavi koje moje srce čuva za tebe.
Ako se nećeš sjetiti ničega drugog od mudrosti i savjeta koje sam ti pokušao dati, zapamti ovo prije svega; ti si tako duboko voljen na ovom svijetu. Ne samo od mene i tvoje majke, tvoje obitelji i prijatelja nego i od samog Boga. On jedva čeka da te učini nevjerojatnim i želi te vidjeti u radosti.

Ovo nije jedini savjet koji ti želim dati, sine moj, ali to je opći savjet koji će ti dobro poslužiti.

Želim da zapamtiš – moja ljubav prema tebi uvijek će biti tu jer nema načina da pobjegne. Nikada neću otići od tebe i ti nikada nećeš otići od mene. Uvijek zapamti to. Ovo nije jedini savjet koji ti želim dati, sine moj, ali to je opći savjet koji će ti dobro poslužiti. Možeš ga uzeti ili ne.

Moja tajna želja je da odbaciš sve moje savjete, zgužvaš ih i ostaviš na podu svoje spavaće sobe i kreneš živjeti – idi živjeti život koji je istinit za tebe.

I kroz mnogo godina – dok izlaziš i živiš svoj život, dok izlaziš i postaješ svoj čovjek, nađeš partnera, imaš djecu, postaneš uspješan – da jednog dana dođeš kući i nađeš te stare savjete, sjeti me se. A ti ga pažljivo razgužvaš i čitaš sa smiješkom, shvaćajući da te mudrost još uvijek zadržala i da si svaki centimetar postao čovjek kakav sam ti pokušao pomoći da budeš. I još bolje, postao si puno više.

A ti izbrišeš moje ime iz pisma i potpišeš ga svojim.

Biti svjetlo u ovom svijetu koje nadmašuje sve druge.

Ljubav vječno,

Tvoj tata, tvoj prijatelj i tvoj najveći obožavatelj.

Tata te voli. Čak i kada ga više nema.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja