Budi dio naše mreže

Ključna riječ: otac-i-sin

Tata, hoćeš li provesti malo kvalitetnog vremena sa mnom?

Prije mnogo godina, kada je jesenska nogometna sezona bila u punom jeku, ovo je bila gotovo svakodnevna molba mog najmlađeg sina kada bih se vratio s posla. Ponavljalo se to tijekom vikenda, pogotovo u pauzama za reklame kada su igrali naši omiljeni timovi. "Možemo li igrati skrivača?" ili "Možemo li gađati koševe?" ili "Tata, hoćeš li igrati s legićima?" U prijevodu, moj sin je zapravo govorio: "Tata, hoćeš li provesti malo kvalitetnog vremena sa mnom?"

PISMO OCA SINU: "Moja ljubav prema tebi uvijek će biti tu jer nema načina da pobjegne"

"Nikada neću otići od tebe i ti nikada nećeš otići od mene. Uvijek zapamti to. Ovo nije jedini savjet koji ti želim dati, sine moj, ali to je opći savjet koji će ti dobro poslužiti. Možeš ga uzeti ili ne. Moja tajna želja je da odbaciš sve moje savjete, zgužvaš ih i ostaviš na podu svoje spavaće sobe i kreneš živjeti – idi živjeti život koji je istinit za tebe."

VIDEO Kakav otac, takav sin

Odnos između oca i sina u katoličkoj obitelji trebao bi bit prožet ljubavlju, razumijevanjem, brigom i podrškom, o čemu govori i video koji možete pogledati u nastavku.

FRA TOMISLAV PERVAN "Nepoznavanje Sina ravno je nepoznavanju Oca"

Hercegovački franjevac fra Tomislav Pervan osvrnuo se na evanđelje dana, u utorak 5. travnja, u kojemu ponovno slušamo o njegovu poslanju od nebeskog Oca s kojim je jedno i bez kojega ne bi mogao ništa učiniti. Također, Isus upozorava farizeje na smrt u grijehu pozivajući ih da se obrate i povjeruju da Krist dolazi od Oca i vrši njegovu volju. U nastavku prenosimo promišljanje fra Tomislava Pervana.

Prepusti se u Očev zagrljaj i ondje pronađi mir

Obraćenje se ne događa kada shvatimo da nam grijeh šteti, nego onda kada doživimo Božju ljubav: tada shvatimo da je Bog odgovor na svaku čežnju naših srca i da jedino u njemu možemo naći mir, radost, sreću, sigurnost i pravu, istinsku, nepresušnu ljubav. Samo je Bog dosta, kako kaže sv. Terezija Avilska.

Zašto nam je potrebno očevo priznanje?

U djelu američkog autora Paula Austera spominje se priča o skijašu koji se izgubio u francuskim Alpama i progutala ga lavina. Spasilački napori ne uspijevaju ga pronaći.  Nekih 25 godina kasnije, njegov sin - koji je bio tek dječak kad mu je otac umro i također postao skijaš - kreće na ekspediciju u istoj regiji. Sam na planini, miljama daleko od bilo kojeg drugog ljudskog bića, nailazi na tijelo svog oca. U savršenom je stanju jer je "zatočen" u ledu. Ono što najviše pogađa pripovjedača je činjenica da je sin stariji od oca...

Što učiniti kad se otac i sin stalno svađaju?

Kako djeca odrastaju, odnosi među članovima obitelji mogu se teško mijenjati i utjecati na opću klimu u domu. Ako se vaš suprug i sin često svađaju kako biste trebali reagirati na njihov pomalo "ratni" odnos?

Dirljivo pismo mladog oca sinu: "Nadam se da ću u tvoje srce uspjeti posijati sjeme dobra"

"U trenutku kada sam te upitao: 'Rafi, gdje je sada Isus?' sjetivši se naših večernjih razgovora, odgovorio si jednostavno: 'U mome srcu. Odmara'". Dio je to predivnog i dirljivog pisma koje je na društvenim mrežama objavio mladi otac Matej Lovrić. U nadi da će biti poticajno i ohrabrujuće svim (budućim) roditeljima, uz dopuštenje autora, donosimo pismo u cijelosti.

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja