Budi dio naše mreže

Ključna riječ: odgoj-djece

Istinski katolički odgoj djece nema alternativu!

Ove godine obilježava se stota obljetnica otkako je Josip Srebrnić imenovan krčkim biskupom. Naime, mons. Srebrnić Krčkom je biskupijom upravljao od 1923. do 1966. Prigodno donosimo odlomak iz njegovoga pastirskog pisma o Svetoj Potvrdi kao sakramentu apostolata Katoličke akcije. Evo što piše katolički biskup:

Pet savjeta u odgoju djece

Djetinjstvo je vrijeme velikih snova, radosti i smijeha. Barem bi tako trebalo biti. Djeca žele razumjeti svijet, a da bi to učinila, moraju iskusiti njegove granice. Bitnu i nezamjenjivu ulogu imaju roditelji koji trebaju usmjeriti djecu prema onome što je dobro.

Što roditelji mogu učiniti da dijete bude mirnije pod misom? Otkrivaju svećenik i psihologinja

U novom videu Salesianinog serijala Mame pitaju velečasni Odilon Singbo i psihologinja Ljubica Duspara odgovaraju na pitanja koje muče sve roditelje koji redovno idu na misu: što napraviti da dijete bude mirnije pod misom? Smije li se djetetu dati da se nečim zabavlja dok traje misa? Što napraviti ako dijete zaplače tijekom mise? Treba li djetetu dati da slobodno hoda po crkvi za vrijeme trajanja mise?

Što možemo naučiti iz Don Boscova odgojnog sustava?

Don Bosco je istinski vjerovao da u svakom čovjeku, pa bio on i najgori kriminalac, postoji barem malena točka dobra po kojoj je moguće pridobiti njegovo srce i u njega donijeti Krista. To potvrđuje i njegova misao: „Mlade ne samo da treba voljeti, oni trebaju i osjetiti da su voljeni.“

Žene koje odabiru biti majke – najdiskriminiranija su skupina u Hrvatskoj

Povodom Međunarodnog dana žena, udruga U ime obitelji upozorava javnost na dva najčešća oblika društvene nepravde s kojima se u Hrvatskoj još uvijek suočava veliki broj žena: učestalu diskriminaciju žena koje odabiru biti majke na radnom mjestu te stigmatizacija i (političke) kampanje protiv žena koje odabiru "ostati kod kuće" i tijekom određenog vremena u potpunosti se posvetiti odgoju svoje djece te brizi o bolesnima i starima u svojoj obitelji.

1 2 3
Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja