Budi dio naše mreže

Vjerujemo li zaista u snagu euharistije, pita nas Papa. Vratite osjećaj obožavanja!

/ mk

Papa Franjo pripisao je zasluge svetom Charlesu de Foucauldu što mu je pomogao pronaći “jednostavniji način kršćanskog života, manje pelagijanski, bliži Gospodinu”, prenosi Aleteia.

U svojoj kontinuiranoj seriji opće audijencije o značajnim modelima evangelizacije, Papa je spomenuo de Foucaulda kao primjer nekoga tko se “do ušiju zaljubio” u Krista.

Ovo zaljubljivanje u Isusa iz Nazareta bila je tajna svetog Karla, rekao je Papa.

Ovo zaljubljivanje u Isusa iz Nazareta bila je tajna svetog Karla

Brat Charles nas stoga podsjeća da je prvi korak u evangelizaciji imati Isusa u srcu. Ako ne ostvarimo taj prvi korak, teško da to možemo pokazati svojim životom. Umjesto toga, riskiramo govoriti o sebi, skupini kojoj pripadamo, o moralu ili, još gore, o skupu pravila, ali ne o Isusu, njegovoj ljubavi, njegovom milosrđu. Papa Franjo nas poziva da se zapitamo: Imam li Isusa u središtu svoga srca? Jesam li barem malo “izgubio glavu” za Isusom?

Ljubav svetog Karla prema Kristu odvela ga je od privlačnosti do nasljedovanja. Otišao je u Svetu zemlju, a zatim u pustinju Saharu, sve u želji da bolje upozna i nasljeduje Isusa.

Ljubav svetog Karla prema Kristu odvela ga je od privlačnosti do nasljedovanja.

Papa je rekao kako on dopušta Isusu da djeluje u tišini, uvjeren da ‘euharistijski život’ evangelizira. Doista, on vjeruje da je Krist prvi evangelizator. On ostaje u molitvi do Isusovih nogu, pred Svetohraništem, desetak sati dnevno, siguran da ondje prebiva evangelizacijska sila i osjećajući da je Isus taj koji će ga približiti tolikoj udaljenoj braći.”

Papa je rekao kako on dopušta Isusu da djeluje u tišini, uvjeren da ‘euharistijski život’ evangelizira. Doista, on vjeruje da je Krist prvi evangelizator.

Time je Papa naglasio i uputio poziv svima nama: za više euharistijske Crkve, za veću vjeru u Euharistiju i više vremena za klanjanje.

Vjerujemo li mi zaista u snagu euharistije? Nalazi li naše izlaženje prema drugima, naše služenje svoj početak i svoje ispunjenje u klanjanju, u euharistijskoj pobožnosti? Primjećuje se da se u narodu izgubio osjećaj klanjanja, stoga ga moramo ponovno steći. “Gubite” vrijeme pred tabernakulom, vratite osjećaj klanjanja.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja