Budi dio naše mreže

Ključna riječ: euharistijsko-klanjanje

Potreba za trajnim 'euharistijskim oživljavanjem'

Tijekom ovog vremena 'Euharistijskog oživljavanja' (Eucharistic Revival), mnogi razmišljaju o tome kako ovo vrijeme učiniti istinski preobražavajućim kako bi se obnovila vjera u stvarnu Isusovu prisutnost u euharistiji i raslo trajno euharistijsko klanjanje. 

Kako provoditi vrijeme na klanjanju?

Klanjanje je jedan od najljepših načina provođenja vremena u molitvi. Čak i kada Presveti Sakrament nije izložen, možete moliti pred Isusovom prisutnošću u svetohraništu.

Najinspirativnija priča koju sam obradio

S vremena na vrijeme netko me zamoli da navedem najveću priču koju sam pokrio (vjerojatno smrt pape Ivana Pavla II.), ili priču koja najviše iznenađuje (jednostavno, ostavka Benedikta XVI.). Rijetko me pitaju da navedem najinspirativniju priču. Moj odgovor na to pitanje mogao bi iznenaditi mnoge čitatelje.

Sestre Presvetog Srca Isusova iz Rijeke u cjelodnevnom euharistijskom klanjanju

Svakoga četvrtka u razdoblju od 8 do 18 sati duhovne kćeri službenice Božje Majke Marije Krucifikse organiziraju cjelodnevno euharistijsko klanjanje na Pomeriju, no već su ranije ove godine, u vrijeme pojave koronavirusa prikazivali u molitvi pred Svetootajstvom za sav naš narod, cijelu Crkvu i cijeli svijet da nam svima svemogući Bog pomogne i otkloni kušnju bolesti koronovirusa te otvori nam svima više srca za potrebe bližnjih. Donosimo intervju sa sestrom Dobroslavom Mlakić, vrhovnom predstavnicom družbe.

Što se zapravo događa za vrijeme euharistijskog klanjanja?

Nakon što se prvi put oduševio na euharistijskom klanjanju, vlč. Josh Johnson je shvatio kako ne zna što mu je činiti za vrijeme klanjanja, stoga je odlučio podijeliti nekoliko savjeta kako iskoristiti to milosno vrijeme pred Gospodinom.

SVJEDOČANSTVO Kako sam pronašao utjehu u klanjanju

"Budući da me Presveti oltarski sakrament suočava s nečim suviše lijepim da bih shvatio, daje mi nadu da se mogu suočiti s stvarima koje su suviše strašne da bih shvatio", rekao je teolog Colin MacIver koji svjedoči kako mu je klanjanje pred Presvetim više puta u životu donijelo utjehu.

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja