Budi dio naše mreže

Ključna riječ: euharistijsko-klanjanje

Sestre Presvetog Srca Isusova iz Rijeke u cjelodnevnom euharistijskom klanjanju

Svakoga četvrtka u razdoblju od 8 do 18 sati duhovne kćeri službenice Božje Majke Marije Krucifikse organiziraju cjelodnevno euharistijsko klanjanje na Pomeriju, no već su ranije ove godine, u vrijeme pojave koronavirusa prikazivali u molitvi pred Svetootajstvom za sav naš narod, cijelu Crkvu i cijeli svijet da nam svima svemogući Bog pomogne i otkloni kušnju bolesti koronovirusa te otvori nam svima više srca za potrebe bližnjih. Donosimo intervju sa sestrom Dobroslavom Mlakić, vrhovnom predstavnicom družbe.

Što se zapravo događa za vrijeme euharistijskog klanjanja?

Nakon što se prvi put oduševio na euharistijskom klanjanju, vlč. Josh Johnson je shvatio kako ne zna što mu je činiti za vrijeme klanjanja, stoga je odlučio podijeliti nekoliko savjeta kako iskoristiti to milosno vrijeme pred Gospodinom.

SVJEDOČANSTVO Kako sam pronašao utjehu u klanjanju

"Budući da me Presveti oltarski sakrament suočava s nečim suviše lijepim da bih shvatio, daje mi nadu da se mogu suočiti s stvarima koje su suviše strašne da bih shvatio", rekao je teolog Colin MacIver koji svjedoči kako mu je klanjanje pred Presvetim više puta u životu donijelo utjehu.

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja