Budi dio naše mreže

Živio je i radio u Americi nekoliko godina, ali to je bilo dovoljno da se Pio obrazuje i uđe u kapucinski samostan.

/ dz

Padre Pio rođen je u siromašnoj seljačkoj obitelji u ruralnom gradu Pietrelcina na jugu Italije. Imali su malo novaca, a njegovi roditelji nisu mogli čitati ni pisati. Međutim, Piovi roditelji polagali su velike nade da će njihov sin jednoga dana slijediti njegov poziv da postane svećenik, piše Aleteia.

Kao dječak, Pio je roditeljima želio postati fratar i pitali su lokalnu zajednicu fratara kapucina hoće li ga prihvatiti. U to je vrijeme Pio imao samo oko tri godine javnog školovanja, a fratri su rekli da mu je potrebno više da bi bio primljen.

“Zemlja mogućnosti”

Uvjeren da je njegovom sinu suđeno da postane svećenik, otac Padre Pia, Grazio, postavio mu je za prioritet da zaradi novac koji je Pio trebao za pristojno obrazovanje. Umjesto traženja lokalnog posla, Grazio je otišao u “zemlju mogućnosti”, Sjedinjene Američke Države.

Radio je na Jamajci, Long Islandu u New Yorku, kao i u Flushingu u New Yorku. Svojim radom u New Yorku uspio je poslati dovoljno novca natrag kako bi Piju osigurao učitelja. Učitelj je uspio dovoljno obrazovati Pija da je u dobi od 15 godina 6. siječnja 1903. Pio uđe u kapucinski novicijat i započne svoj put do svećeništva.

“Kad se [Grazio] vratio u Pietrelcinu, ljudi bi pitali: ‘Gdje si našao posao, gdje si odsjeo?’ Tako se u Flushingu razvila mala talijanska enklava.” Zbog toga su se neki rođaci Padre Pija preselili u New York, stvarajući jedinstven odnos između popularnog talijanskog sveca i Sjedinjenih Država.

Slijedom toga, jedan od najpopularnijih svetaca svih vremena mogao je postati svećenik samo zbog teškog rada svog oca u New Yorku.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja