Budi dio naše mreže

Ključna riječ: padre-pio

FRA IVICA VRBIĆ "Znaš li kako su protekli posljednji sati života padra Pija?"

Misionar u Boliviji fra Ivica Vrbić prisjetio se na Facebooku posljednih sati velikog mističara i čudotvorca svetog Pia iz Pietrelcine čiji spomendan slavimo 23. rujna. Dok su mu liječnici davali kisik, otac Paolo mu je dao sakrament Bolesničkog pomazanja, a ostala braća su molila na koljenima. Oko dva sata i trideset minuta je lagano nagnuo glavu na prsa i izdahnuo.

Padre Pio: Bolje bi bilo da si dobila otkaz nego da si učinila tako ozbiljan prijestup!

Padre Pio prekorio ju je riječima: "Zar nisi razmišljala da je to ozbiljna uvreda Gospodinu?" "Padre, nisam mogla jer sam se bojala kako ću dobiti otkaz ako ne dođem na posao. Siromašni smo", pravdala se Teresa. "Bolje bi bilo da si dobila otkaz nego da si učinila tako ozbiljan prijestup!", poručio joj je svetac no odmah je, ublaživši ton glasa, dodao: "Pripazi da ubuduće ne propustiš svetu misu na zapovjedane blagdane i više nikada nemoj uvrijediti Gospodina". Potom je Teresi udijelio sveto odrješenje.

Knjiga mjeseca o životu i čudima svetca kapucina: Milosrđe u oca Pija

Padre Pio, svetac kupucin, za sobom je ostavio (i još uvijek ostavlja) mnoga čuda koja Gospodin čini po njegovim molitvama i zagovoru. Mistik, gorljivi ispovjednik, dobrotvor, pa i stigmatik te sluga Kristov i štovatelj Marijin – sve je to otac Pio čiji spomendan Crkva obilježava 23. rujna. Toga je datuma Padre Pio preminuo 1968. godine, a svetim ga je proglasio papa Ivan Pavao II., koji je i sam svjedočio čudesnoj zagovornoj molitvi oca Pija. Kao jedan od svetaca koji obilježava rujan, Kršćanska sadašnjost kao Knjigu mjeseca izdvaja upravo knjigu o njemu i njegovu životu – Milosrđe u oca Pija, autora Stefana Campanelle. Do kraja mjeseca knjiga se može pronaći po 30 % sniženoj cijeni (84 kn umjesto 120 kn) u knjižarama i web knjižari Kršćanske sadašnjosti

SVJEDOČANSTVO Padre Pio nije izmolio samo njezino čudesno ozdravljenje već i njegovo obraćenje

Oprostio sam se od njega i njegove supruge i otišao iz San Giovanni Rotonda. Tri mjeseca kasnije ponovno sam ga vidio na trgu. Prišao sam mu i, bojažljivo, pomislivši da je u žalosti, upitao ga: "Kako je vaša supruga?" "Ozdravila je", odgovorio je presretan.  "A vi? Jeste li se ispovjedili", upitao sam. "Da! Petnaest dana nakon našeg razgovora s Padre Pijom vratio sam se ovdje. Promatrao sam kako mi supruga polako umire i pomislio da ću, ako se vratim vjeri, spasiti i nju i sebe. Odlučio sam doći u San Giovanni Rotondo na ispovijed. Kazao sam Padre Piju: ‘Sada vjerujem! Možete li nešto reći Gospodinu o mojoj umirućoj supruzi?‘ ‘Da‘, odgovorio mi je. Otišao sam kući i ženi je bilo bolje. Otišli smo liječniku koji začuđen nije prestajao vikati da se dogodilo čudo. Sada smo ovdje jer moramo zahvaliti Padre Piju."

Preminuo posljednji kapucinski suradnik Padre Pija

Preminuo je posljednji kapucinski suvremenik i suradnik Padre Pija, fra Marcellino Iasenzaniro. Bio je posljednji franjevac koji je bio pomoćnik Padre Pija, službu koju je imao u 1965. Zbog toga je i svjedočio te doprinio njegovom proglašenju blaženim pa svetim.

SVJEDOČANSTVO Ni traga karcinomu

Iscrpljena, nakon više od tri mjeseca bdijući danonoćno uz njega, rekla sam Gospodinu: "Ako ga ne želiš ostaviti ovdje, uzmi ga, no ako dopustiš da ostane s nama, oslobodi ga. Bože moj, naučila sam da uvijek slušaš kad Te nešto pitaju s vjerom! Pomozi mi, molim Te, ali neka ne bude moja, već Tvoja volja!" Istovremeno sam preklinjala i Padre Pija za zagovor, tražeći od njega suosjećanje.  Uskoro je došao kraj srpnja i dogodilo se veliko čudo - rak je nestao, ne ostavljajući za sobom ni najmanji trag! Liječnici isprva nisu vjerovali u nalaze pa su iznova ponavljali pretrage. "To je pravo čudo", napokon je priznao glavni liječnik pitajući me kome sam se molila za zagovor. Rekla sam, naravno, Padre Piju.

1 2 3 6
Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja