Budi dio naše mreže

Ključna riječ: padre-pio

Padre Pio zaređen na današnji dan

Na današnji dan - 10. kolovoza 1910. godine, Padre Pio zaređen je za svećenika. Minimalna kanonska dob za primanje u svećenike je 24 godine. Brat Pio bio je lošeg zdravlja i u strahu da će brzo umrijeti pa je zamolio generalnog ministra kapucinskog reda da pošalje zahtjev Svetoj stolici i preporuči izuzetak. „Objašnjavajući moje trenutno zdravstveno stanje… ako je Bog odlučio skratiti moj boravak na zemlji, umrijet ću sretan“, napisao je generalu Padre Pio.

Kako je Padre Pio došao u našu obitelj?

Mrežna stranica u potpunosti posvećena svetom Padru Piju objavljuje svjedočanstva po zagovoru ovog sveca. Bio je svjetski poznat ispovjednik i duhovni učitelj vjernika svih slojeva društva.

Molitva Padra Pija: Ostani sa mnom, Gospodine!

Član Hrvatske kapucinske provincije sv. Leopolda Bogdana Mandića fra Marin Berišić, poznat po Facebook stranici Riječ za Život na kojoj svakodnevno objavljuje kratka razmatranja evanđelja dana, donosi molitvu velikog sveca kapucina Padra Pija. Pred kraj ovoga dana zamolite i vi Gospodina da ostane s vama!

Osam hodočasničkih mjesta vezanih za život sv. Padra Pija

Broj štovatelja Padra Pia za njegova života bio je uistinu velik, a nakon kanonizacije 2002. godine, pobožnost prema njemu samo se povećavala. Danas su mnoga važna mjesta iz svečeva života očuvana i otvorena kao hodočasničko odredište, od njegove rodne kuće do kripte u kojoj se nalazi svečevo neraspadnuto tijelo.

Padre Pio nas čudesno zagovara: Hrvati svjedoče o ozdravljenju, uslišanju i pomoći sveca

25. svibnja slavimo rođendan jednog od najpopularnijih svetaca našeg vremena, svetog Padra Pija. Francesco Forgione rodio se 25. svibnja 1887. godine u Pietrelcini, selu u pokrajini Benevento u Italiji. Odmalena bio je mistik s izvanrednim darom molitve. Postao je redovnik, kapucin imenom Pio, a za svećenika je zaređen 1910. godine i uskoro je počeo djelovati u samostanu u gradiću San Giovanni Rotondo gdje se danas slijevaju rijeke hodočasnika iz cijeloga svijeta kako bi molili za svečev zagovor.

PADRE PIO Pošalji svoga anđela u trenucima potrebe

Padre Pio bi znao poručiti ljudima da u trenucima potrebe, kada ne mogu doći k njemu, mu pošalju svoga anđela čuvara. Na sličan način, možemo i mi poslati svoga anđela čuvara onima koji su bolesni, koji pate i koji su u potrebi kako bi ih ohrabrili.

Misteriozni posjeti Padra Pija anglikanskom dječaku s leukemijom

"Pat", upitala je blisku prijateljicu, "postoji li još ITKO kome se možemo moliti?" "Moli se Padru Piju", rekla je. Bilo je to 1971., i premda je Padre Pio umro 1968., priče o njegovim čudima već su se širile poput divlje vatre. "Tko je Padre Pio?", upitala je Maureen. Njezina prijateljica kratko je odgovorila: "Samo se moli".

Trudna s blizancima, klinički mrtva, a onda je Bog preko Padra Pija učinio čudo

Jedne večeri sjeo sam pored nje s relikvijom Padra Pija i poručio mu: “Slušaj, ako mi želiš pomoći, daj mi znak.” Potom sam kazao supruzi da mi stisne ruku, što je ona i učinila! Pozvao sam liječnika i medicinsku sestru da bi im rekao što se dogodilo, no oboje su rekli da si umišljam jer je to nemoguće. Kazali su da je klinički mrtva, ali da će za nekoliko dana stići poznati specijalist i potanko mi objasniti situaciju.

1 2 3
Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja