Budi dio naše mreže

Drugi molitveni "Petnaestog u mjesecu s Marijom, petnaest sati uz Isusa" održan je u četvrtak, 15. veljače, u svetištu Šumanovci.

/ mp/IKA

Molitveni dan je započeo izlaganjem Presvetog Oltarskog Sakramenta u velikoj kapelici Gospe Šumanovačke sve do 20 sati. Dvjestotinjak vjernika je tijekom dan u tišini provelo vrijeme u molitvi i razmatranju pred njim.  U 20 sati, sedamdesetak vjernika započelo je zajedničku molitvu Ružarija koja je trajala sve do 22 sata kada je uslijedilo misno slavlje koje je predslavio je Ivan Živić, domaći župnik i upravitelj svetišta. Misa je slavljena na nakane svih prisutnih, na nakane Crkve i svijeta.

U propovijedi se župnik Živić osvrnuo na liturgijska čitanja dana. Između ostaloga je rekao: „Bog pred nas u svojoj riječi danas stavlja da biramo, sreću, život i blagoslov ili nesreću, smrt i prokletstvo. Mi odabiremo sreću, život i blagoslov,  to jest biramo Boga u svojem životu. Njega želimo ljubiti iznad svega, njega želimo slušati i njemu se pokoravati vršeći njegove zapovjedi. Tada se možemo nadati Njegovu blagoslovu i životnoj sreći.“

Propovjednik je spomenuo također i neke uzroke prokletstava preko kojih tjeramo Boga iz svojega života. „Glavni uzrok je uvijek neposlušnost Bogu i njegovim zapovijedima. Neposlušnost nas tjera u grijeh, a grijeh u duhovnu smrt.“ Zatim je propovjednik kazao da je Isus Krist radi nas postao proklet na križu,  da bi se mi oslobodili prokletsva i ušli u život i blagoslov. „Da bi smo izašli i svake vrste prokletstva, potebno je iznova  povjerovati Isusu, njega ljubiti, njega slušati i na taj način ponovno ulazimo u blagoslov, sreću i život u izobilju, koji nam On nudi“, zaključio je vlč. Živić.

Na kraju mise uslijedila je molitva za zdravlje duha duše i tijela, a bolesni su pristupili sakramentu bolesničkog pomazanja. Vlč. Živić bio je na raspolaganju za ispovijed od 19 do 22 sata, te su vjernici pristupali sakramentu pomirenja. Drugi molitveni dan u svetištu Šumanovci protekao je milosno i blagoslovljeno, a vjernici su pošli svojim kućama noseći sa sobom one darove koje im je kroz ovaj molitveni dan Crkva poklonila kroz sakramente i pobožnosti.

Sljedeći molitveni dan “Petnaestog u mjesecu s Marijom, petnaest sati uz Isusa” je u petak, 15. ožujka.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja