Budi dio naše mreže

Molitvom krunice do potpunog oprosta

"Ako je nešto dobro proizišlo iz ove situacije s koronavirusom onda je to da se krunica više moli u našim obiteljima. I ja sam počeo više moliti krunicu otkako je došao koronavirus, priznajem", poručio je studentski kapelan u Rijeci fr. Ivan Dominik Iličić u videu u kojem govori o krunici i mogućnosti dobivanja potpunog oprosta.

/ bg

Na YouTube kanalu “Pobjeda Svetih” fr. Ivan Dominik Iličić donosi kratku video katehezu u kojoj poziva na molitvu krunice te otkriva neke stvari koje možda niste znali.

“Hvala Bogu što nam je darovao krunicu, svoju i našu majku Mariju koja je naša najsnažnija zagovornica. Svaki dan molimo krunicu, u svojim obiteljima”, poziva fr. Ivan.

Riječki studentski kapelan donosi nekoliko uputa za dobivanje potpunog oprosta iz Priručnika o oprostima u Katoličkoj Crkvi.

“Podjeljuje se potpuni oprost vjerniku koji pobožno izmoli krunicu u crkvi ili kapeli, obitelji, redovničkoj zajednici, udruzi vjernika te općenito kada se vjernici okupljaju radi časnoga cilja (…), kada se pobožno sjedini s moliteljem te molitve dok je predvodi Sveti Otac, a prenosi je televizija ili radio. U drugim, pak, slučajevima oprost je djelomičan.

Za primanje oprosta molitvom marijanske krunice vrijede ove odredbe: dovoljno je izmoliti pet desetica, ali treba ih moliti bez prekida.”

Više doznajte u videu:

 

 

 

Obratite nam se

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja