Budi dio naše mreže

Kada je sv. Josemaría Escrivá bio jako mali, majka i otac su ga naučili moliti kratke, jednostavne molitve Isusu, Mariji i Anđelu Čuvaru. Molitve koje je ovaj svetac molio u svome djetinjstvu možete moliti i vi zajedno sa svojom djecom.

/ hk

Jutarnja molitva Našoj Gospi

Mama je svetog Josemaríju naučila da se ujutro brzo digne i prikaže novi dan našoj Gospi:

“Gospođo moja, Majko moja, tebi se sasvim utječem, i da ti se pokažem odanim prikazujem ti danas svoje oči, svoje uši, svoje usne, svoje srce, upravo cijelog sebe.

Sada kada sam sav tvoj premila Majko, čuvaj me i brani me kao stvar i svojinu svoju. Amen.” 

Molitva Isusu prije odlaska na spavanje

Njegova ga je baka naučila ovu molitvicu svete Terezije Avilske: “Tvoj sam, za tebe sam rođen, Što je to, o Isuse, što želiš od mene?”

Josemaría nikada nije zaboravio molitve koje su ga naučili roditelji i djed i baka. Od njih je naučio kako moliti jednostavno i od srca.

Anđelu Čuvaru

Svake bi večeri govorio: “Anđelu Čuvaru, tebe molim, Noću i danju čuvaj me. Ako bi me ti napustio, što bi bilo sa mnom? Anđelu Čuvaru, moli za mene”.

Za svoju Prvu Svetu Pričest

Molitva koju je Josemaría naučio u pripravi za svoju prvu svetu pričest. “Želim te primiti Gospodine onom čistoćom, poniznosti i pobožnosti kojom te je primila tvoja presveta Majka, duhom i žarom svetaca”. 

Izvor: opusdei.org

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja