Budi dio naše mreže

Ključna riječ: opus-dei

Prijedlog za duhovnu obnovu u vlastitom domu

Tko kaže da ne možeš provesti nekoliko sati u tihoj molitvi u vlastitom domu? Čak i ako nisi s drugim ljudima, ovi materijali ti mogu pomoći da se „obnoviš“ tijekom nekoliko sati gdje god da se nalaziš.

Provedi nekoliko sati u tihoj molitvi u vlastitom domu

Tko kaže da ne možeš provesti nekoliko sati u tihoj molitvi u vlastitom domu? Čak i ako nisi s drugim ljudima, ovi materijali ti mogu pomoći da se "obnoviš" tijekom nekoliko sati gdje god da se nalaziš.

Obitelj je kovačnica djetetovog karaktera i osobnosti te mjesto gdje se ukorjenjuje ljubav prema Bogu

Obitelj je kovačnica djetetovog karaktera i osobnosti te mjesto gdje se ukorjenjuje ljubav prema Bogu. Svako dijete je Božji znak pouzdanja u roditelje koji im povjerava sina ili kćer pozvane na vječnu radost. Vjera je najbolje nasljeđe koje roditelji mogu prenijeti svojoj djeci. Ona je jedina stvar koja je uistinu važna budući da je ona ta koja daje konačno značenje našem životu. A Bog nikada ne daje zadatak bez pružanja i sredstava potrebnih za njegovo izvršenje. Stoga nijedna ljudska zajednica nije bolje opremljena od obitelji za osigurati da se vjera ukorijeni u djetetovom srcu.

Molitva treba biti ustrajna, ponizna i s vjerom

"Molimo Gospodina da naše molitve budu ustrajne, ponizne i s vjerom. Ponizna je molitva ona koja je ustrajna. Pouka evanđelja je da uvijek trebamo moliti i onda kada nam izgleda da je uzaludno moliti i onda kada nam izgleda da nas Bog ne čuje. Moliti i onda kada izgleda da Nebo šuti. Kršćanin uvijek treba moliti i nikada ne odustati jer Gospodin uvijek uslišava", poručio je mons. Jorge Ramos, svećenik prelature Opus Dei, u jednom od svojih redovnih razmatranja.

Susret s Isusom

"Isus je ostao u Euharistiji kako bi popravio naše slabosti, naše sumnje, naše strahove. Iznad svega, on je tu da nas nauči voljeti i privlačiti svojoj Ljubavi."

Pronađi Kristovo lice u svojem životu

„Neka tražim tvoje lice, neka ga pronađem i pokažem drugima. Neka spoznam kako te pronaći u običnim događajima iz moga života.“

1 2
Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja