Budi dio naše mreže

Tijekom mise sv. Ivan Pavao II. je zajedno sa svima nazočnima posvetio sve ljude i narode na svijetu Bezgrešnomu Srcu Marijinu. "Danas povjeravam Bezgrešnomu Srcu, u duhovnom zajedništvu sa svim biskupima svijeta, sve ljude i sve narode, ponavljajući čin posvete koji sam izrekao u Fátimi 13. svibnja 1982.", rekao je papa Ivan Pavao II.

/ im

U ožujku 1984. godine sv. Ivan Pavao II. predslavio je misu za obitelji tijekom Izvanrednog jubileja otkupljenja. U svijetu su se događala različita previranja, polako se nazirao kraj Hladnog rata i papa je uvidio potrebu da zatraži Božju pomoć u oslobođenju svijeta od zla. Za tu svečanu prigodu u Rim je donesen originalni Gospin kip iz Fátime i postavljen odmah uz glavni oltar na Trgu sv. Petra. Tijekom mise sv. Ivan Pavao II. je zajedno sa svima nazočnima posvetio sve ljude i narode na svijetu Bezgrešnomu Srcu Marijinu. “Danas povjeravam Bezgrešnomu Srcu, u duhovnom zajedništvu sa svim biskupima svijeta, sve ljude i sve narode, ponavljajući čin posvete koji sam izrekao u Fátimi 13. svibnja 1982.”, rekao je papa Ivan Pavao II., prenosi Aleteia.

Pročitajte snažnu molitvu kojom sv. Ivan Pavao II. od Boga traži da nas oslobodi od mnogih nasrtaja Zloga:

Bezgrešno Srce! Pomozi nam nadvladati zamke zla, koje se tako lako može ukorijeniti u srcima današnjih ljudi i čiji nemjerljivi učinci već uvelike utječu na suvremeni svijet i priječe naše puteve u budućnost. Od gladi i rata, oslobodi nas! Od nuklearnog rata, od neočekivana samouništenja, od svake vrste rata, oslobodi nas! Od grijeha protiv ljudskog života u njegovu začetku, oslobodi nas! Od mržnje i od narušavanja dostojanstva djece, slobodi nas! Od svake vrste društvene nepravde, na nacionalnoj i svjetskoj razini, oslobodi nas! Od želje da prestupimo Božje zapovijedi, oslobodi nas! Od pokušaja da se uguši Božja istina, oslobodi nas! Od gubitka svijesti o dobru i zlu, oslobodi nas! Od grijeha protiv Duha Svetoga, oslobodi nas! Primi, Majko Kristova, ovaj vapaj prožet patnjama svih ljudskih bića, prožet patnjama cijelog društva. Pomozi nam snagom Duha Svetoga da pobijedimo svaki grijeh: grijeh pojedinca i „grijeh svijeta“ u svim njegovim pojavnostima. Neka još jednom bude otkrivena u povijesti svijeta konačna spasiteljska moć otkupljenja: moć milosrdne ljubavi! Neka ona zaustavi zlo! Neka preobrazi savjesti! Neka tvoje Bezgrešno Srce svima pokaže svjetlo nade!

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja