Budi dio naše mreže

Ključna riječ: sv-ivan-pavao-ii

Sveti Ivan Pavao II. prije 25 godina posjetio BiH

Glavni grad Bosne i Hercegovine - Sarajevo posjetio je njezin veliki prijatelj papa, sada sveti, Ivan Pavao II. ostvarivši tako svoju želju pohoditi grad-simbol ljudske patnje i besmislenog bratoubilačkog ratovanja, prije 24 godine, točnije 12. i 13. travnja 1997.

NUNCIJ NIKOLA ETEROVIĆ Svjedok vremena i aktivni sudionik priznanja Republike Hrvatske od strane Svete Stolice

Prije točno trideset godina, u vrijeme najintenzivnije agresije na Hrvatsku, jedna vijest iz svijeta silno je obradovala sve vjernike, ali i ljude dobre volje u Hrvatskoj. Naime, velikim zalaganjem Svetoga Oca Ivana Pavla II. i vatikanske diplomacije pripremljeno je međunarodno priznanje Republike Hrvatske. A upravo na današnji dan objavljeno je kako je hrvatsku neovisnost, ciljano dva dana prije većine zemalja Europske zajednice, priznala Sveta Stolica.

Ukradena relikvija sv. pape Ivana Pavla II.

Relikvija svetog pape Ivana Pavla II. koja je u Argentinu stigla iz Poljske 2016. godine, ukradena je iz bazilike Presvetog sakramenta. Krađu relikvije prijavio je rektor Poljske katoličke misije Argentine, otac Jorge Jacek Twarog.

Sveti papa Ivan Pavao II. silno je ljubio Hrvatsku

Crkva već jedanaesti put slavi blagdan velikoga pape Ivana Pavla II., kako je to odredio papa Benedikt XVI. na misi Wojtyline beatifikacije 1. svibnja 2011. Spomen je to na dan ustoličenja za rimskoga biskupa ovoga Poljaka koji je, kako je sam rekao na dan izbora, "došao iz jedne daleke zemlje". U Hrvatskoj je sada sveti Ivan Pavao II. ostavio neizbrisiv trag.

Molitva sv. Ivana Pavla II. Bezgrešnom Srcu Marijinu za oslobođenje od zla

Tijekom mise sv. Ivan Pavao II. je zajedno sa svima nazočnima posvetio sve ljude i narode na svijetu Bezgrešnomu Srcu Marijinu. "Danas povjeravam Bezgrešnomu Srcu, u duhovnom zajedništvu sa svim biskupima svijeta, sve ljude i sve narode, ponavljajući čin posvete koji sam izrekao u Fátimi 13. svibnja 1982.", rekao je papa Ivan Pavao II.

Prvi papa s elektroničkom adresom

Vatikan je online već skoro tri desetljeća. Bila je 1995. kada je nadbiskup John Patrick Foley zamolio sestru franjevku Judith Zoebelein da napravi službenu mrežnu stranicu za Svetu Stolicu.

U ovoj je knjizi Ivan Pavao II. pronašao odgovor na svoje sumnje

"Čitanje ove knjižice za mene je predstavljao jedan odlučujući preokret u mome životu. Rekoh preokret, iako se radilo o jednom dugom nutarnjem putu koji se podudarao s potajnom pripremom za svećeništvo. Sjećam se da sam dugo vremena nosio tu knjižicu i u tvornicu sode gdje sam radio, tako da su se njene lijepe korice uprljale vapnom. Čitao sam uvijek iznova njene odlomke jedan za drugim".

1 2 3 4
Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja