Budi dio naše mreže

Ključna riječ: sv-ivan-pavao-ii

Križ poslanja u Vatikanu primila je i Mateja iz Hrvatske

Papa Franjo je 23. srpnja u bazilici sv. Petra u Vatikanu predslavio svečanu misu povodom trećega Svjetskog dana djedova, baka i starijih osoba. Nakon popričesne molitve, petero starijih osoba iz svih dijelova svijeta i svih staleža, pred Svetim je Ocem simbolično predalo križeve poslanja petero mladih sa svih kontinenata, u znak prijenosa vjere s koljena na koljeno.

Propovijedanje Radosne vijesti s naših krovova!

„Ne stidimo se evanđelja“, napisao je sveti Ivan Pavao II. u svojoj apostolskoj pobudnici Pastores Dabo Vobis. “Vrijeme je da to propovijedamo s krovova. Nemojte se bojati izaći iz udobnog načina života kako biste prihvatili izazov objavljivanja Krista u suvremenoj metropoli”.

Poljski stručnjaci izrazili ozbiljnu zabrinutost zbog lažnih polazišta u novoj knjizi o Ivanu Pavlu II.

Overbeekova knjiga slijedi unaprijed određenu agendu, njen autor ne pozna povijesnu pozadinu i gotovo je potpuno nekritičan prema dosjeima komunističke tajne policije. Ovako je knjigu "Maxima Culpa. Ivan Pavao II. je znao" nizozemskog novinara Ekkea Overbeeka, objavljenu nedavno u Poljskoj, opisao predsjednik poljske Katoličke informativne agencije (KAI) Marcin Przeciszewski.

1 2 3 6
Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja