Budi dio naše mreže

Ključna riječ: sv-ivan-pavao-ii

Upirem oči u vas, braćo i sestre, ponovno uzmite s pouzdanjem krunicu u ruke!

"Danas smo pred novim izazovima. Zašto ponovno ne uzeti krunicu u ruke s istom vjerom naših predaka? Upirem oči u vas, braćo i sestre, ponovno uzmite s pouzdanjem krunicu u ruke! Iznova je otkrijte u svjetlu Pisma, u skladu s liturgijom i u ozračju svoje svakodnevice", poručio je sv. Ivan Pavao II. u nadi da taj njegov poziv neće ostati neuslišan.

Papa Ivan Pavao II. prije 18 godina predvodio misu u Rijeci

Na današnji dan 2003. godine i svetkovinu Duhova Sveti Otac papa Ivan Pavao II. slavio je misu na riječkoj Delti i uputio poziv na zaštitu obitelji, odgovorno roditeljstvo te molitvu Duhu Svetome koji neumorno djeluje.

Čednost u središte stavlja osobu, a ne njezino tijelo!

Čednost poziva druge da primijete cijelu tebe – da primijete tvoju dobrotu. Također, poziva tebe da samu sebe promatraš na drugačiji način, da prihvatiš da si vrijedna pažnje. Kada se govori o čednosti, onda se najčešće promišlja o tome kako ona utječe na muškarce. No, čednost je dobra i za samu ženu, poručuje Janet Sahm Easter, suosnivačica i urednica časopisa "Verily".

101. rođendan svetog pape Ivana Pavla II.

Karol Jozef Wojtyla, izabran je za papu 16. listopada 1978., a rođen je u Wadowicama, u Poljskoj, 18. svibnja 1920. Bio je treći od troje djece Karola Wojtyle i Emilije Kaczorowske koja je umrla 1929. Njegov stariji brat Edmund, liječnik, umro je 1932., a njegov otac, dočasnik u vojsci, 1941.

Sv. Ivan Pavao II. prije 24 godine posjetio Bosnu i Hercegovinu

Prije 24 godine, točnije 12. i 13. travnja 1997. glavni grad Bosne i Hercegovine - Sarajevo posjetio je njezin veliki prijatelj papa, sada sveti, Ivan Pavao II. ostvarivši tako svoju želju pohoditi grad-simbol ljudske patnje i besmislenog bratoubilačkog ratovanja, a Katolički tjednik se prisjeća kako je to tada izgledalo.

Papa Ivan Pavao II. posvetio svijet Bezgrešnom Srcu Marijinu - "Prihvati, o Majko, ovaj vapaj opterećen patnjama"

"Neka se još jednom u povijesti svijeta otkrije beskrajna spasiteljska snaga otkupljenja, snaga milosrdne ljubavi! Neka to zaustavi zlo! Neka preobrazi savjest! Neka tvoje Bezgrešno Srce svima otkrije svijetlost nade", molio je pred kipom Gospe Fatimske papa Ivan Pavao II. 25. ožujka 1984., kada je cijeli svijet povjerio i posvetio Bezgrešnom Srcu Marijinu.

Pismo pape Ivana Pavla II. ženama

Papa Ivan Pavao II. uputio je pismo ženama 1995. godine u povodu IV. svjetske konferencije o ženi, koja se održala u Pekingu u rujnu te godine. U pismu se osvrnuo na bitno pitanje ženskoga dostojanstva i prava u svjetlu Riječi Božje.

1 2 3
Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja