Budi dio naše mreže

Bog je stvorio anđele koji će biti naši zaštitnici i vodiči u ovom životu. Iako ih možda nećemo vidjeti svojim fizičkim očima, oni nas okružuju i štite od mnogih skrivenih opasnosti. Crkva nas poziva da se utječemo molitvom u njihov zagovor. Donosimo vam kako je nastala molitva sv. Mihaelu arkanđelu.

/ im

Papa Leon XIII. 1. listopada 1884. doživio je duboko uznemirujuće mistično iskustvo na misi. Pri završetku misnog slavlja u svojoj malenoj privatnoj kapelici iznenada je ostao ukočen pred oltarom. Ukočenost koja ga je uhvatila trajala je desetak minuta, a lice mu je izgledalo jako blijedo. Nakon toga događaja otišao je u svoj ured gdje je sastavio molitvu svetom Mihaelu. Donio je odluku da se ta molitva moli u cijeloj Crkvi, prenosi portal Simply Catholic.

Objasnio je da je u tom se trenutku u duhu našao ispred štaora gdje je čuo dva glasa. Vjerovao je da su to glasovi našeg Gospodina i Sotone. Papa Leon XIII. čuo je kako se Sotona hvali kako bi mogao uništiti Crkvu za 75 ili 100 godina, ako mu se ukaže prilika. Tada je čuo kako naš Gospodin daje sotoni dopuštenje da pokuša.

Molitva koju je sastavio papa Leon XIII. bila je desetak puta duža od verzije koju danas koristimo. Upotreba molitve svetom Mihaelu prekinuta je 1964. Trideset godina kasnije, u svom obraćanju Regine Coeli, papa Ivan Pavao II. oživio je upotrebu ove molitve u Crkvi. Rekao je: “Iako se molitva više ne moli na kraju mise, molim sve da je ne zaborave i da je izgovaraju kako bi potražili pomoć u borbi protiv sila tame i protiv duha svijeta.” Papa je izrazio želju da bismo ovu molitvu trebali molitvi i u svojim domovima.

Molitva svetom Mihaelu koju je sastavio papa Leon XIII.

Sveti Mihovile arkanđele,
brani nas u boju;
protiv pakosti i zasjeda đavolskih budi nam zaklon.
Neka mu zapovjedi Bog, ponizno molimo:
Ti, vojvodo vojske nebeske,
Sotonu i druge duhove zlobne,
koji svijetom obilaze na propast duša,
Božanskom krjepošću i jakošću u pakao strovali.
Amen.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja