Budi dio naše mreže

Dvije molitve za vašu svakodnevicu, za mir i blagostanje. Poslužite se primjerom svetih poglavara Katoličke Crkve.

/ fe

Molitva za mir

Gospodine, Bože mira! ti si u svojoj dobroti stvorio ljude da ih učiniš dionicima svoje slave. Zahvaljujemo ti što si nam poslao svoga sina Isusa. Njega si po smrti i uskrsnuću učinio početnikom svakog spasenja, izvorom svakog mira, temeljem svoga bratstva među ljudima.

Zahvaljujemo ti na željama, naporima i ostvarenjima što ih je tvoj Duh mira pobudio u ovo naše doba – kako bi umjesto mržnje zavladala ljubav, umjesto nepovjerenja razumijevanje, umjesto zatvorenosti osjećaj za potrebe drugih. Otvori još više naše pameti i srca za svu našu braću i sestre kako bismo danomice postajali sve bolji graditelji mira.

Sjeti se, Oče milosrđa, svih onih koji su u teškoćama, koji trpe i umiru da bi se rodilo pravo bratstvo u svijetu. neka do ljudi svih rasa i jezika dođe kraljevstvo pravde, mira i ljubavi. I neka se zemlja ispuni tvojom slavom. Amen

Papa Pavao VI.

Foto: Pixabay

Molitva Kraljici Mira

Majko, ti znaš što znači na svojim rukama držati tijelo mrtvoga Sina, kojemu si darovala život. Poštedi sve majke ovoga svijeta od smrti njihove djece; od ropstva, ratnih razaranja, logora, tamnica, progonstva. Sačuvaj svim majkama radost darivanja novog života!

U ime ovoga života, u ime Isusa Krista, isprosi nam mir i pravdu! Majko mira, molimo te, budi uz nas u svakom trenutku i daj da ova nova godina bude godina mira!

Papa Ivan Pavao II.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja