Budi dio naše mreže

Ključna riječ: papa-ivan-pavao-ii

Moliti krunicu znači razmatrati Kristovo lice u Marijinoj školi

Nalazimo u vremenu gdje su vjera i crkvenost mnogih kršćana u krizi, a i sadašnje vrijeme ne pogoduje meditaciji i sabranosti, kao i molitvi općenito. Čak se mogu čuti i prigovori na molitvu krunice – da je suhoparna, dosadna i nesuvremena molitva za naše doba. No, potrebno je štovanje Bogorodice prvo otkriti u onom svjetlu u kojem ga promatra Drugi vatikanski sabor. Promišljanje o krunici Blažene Djevice Marije u cijelosti prenosimo s mrežne stranice Župe sv. Vida i sv. Jurja, Mađarevo.

Nadahnjujuća homilija pape Ivana Pavla II. na misi kanonizacije Edith Stein

"Sv. Terezija Benedikta od Križa je bila u stanju razumjeti da su ljubav Kristova i ljudska sloboda isprepleteni, jer su ljubav i istina suštinski povezane. Traganje za istinom i njen odraz u ljubavi njoj se nisu činili slučajni, baš naprotiv ona je shvatila da jedno iziskuje drugo", rekao je papa Ivan Pavao II. u homiliji tijekom mise kanonizacije Edith Stein 11. listopada 1998., naglasivši da je ljubav Kristova bila vatra koja je zapalila njezin život. Propovijed prenosimo u cijelosti.

Papa Ivan Pavao II. oduševio Đakovčane pozdravivši ih šokačkim šeširom

Bilo je to 7. lipnja 2003. godine, grad je bio pun vjernika koji su jedva čekali da vide papu Ivana Pavla II. u svome gradu. I dan danas prisjećamo se s osjećam sreće tog lijepog događaja. Papa Ivan Pavao tada je bio bolestan, ali unatoč tome podigao je svoju ruku, pozdravio Đakovčane i blagoslovio ih, piše portal Moje Đakovo.

1 2
Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja