Budi dio naše mreže

Ključna riječ: papa-ivan-pavao-ii

Papa Ivan Pavao II. oduševio Đakovčane pozdravivši ih šokačkim šeširom

Bilo je to 7. lipnja 2003. godine, grad je bio pun vjernika koji su jedva čekali da vide papu Ivana Pavla II. u svome gradu. I dan danas prisjećamo se s osjećam sreće tog lijepog događaja. Papa Ivan Pavao tada je bio bolestan, ali unatoč tome podigao je svoju ruku, pozdravio Đakovčane i blagoslovio ih, piše portal Moje Đakovo.

Što Crkva zapravo kaže o teoriji evolucije?

Važno je zapamtiti da vjera i razum moraju oboje biti vođeni istinom. Stoga znamo da se znanstvena otkrića ne suprotstavljaju učenjima vjere. Razumijevajući tu stvarnost i ne prepuštajući se intelektualnoj lijenosti možemo živjeti u slobodi, umjesto u strahu i zbunjenosti. Potraga za istinom u središtu je ljudske biti, a jednostran pogled na svijet ne približava čovjeka tom cilju.

Opisati Ivana Pavla II. zemaljskim riječima nije moguće - svjedoči fotograf Zoran Filipović koji ga je pratio na njegovim posjetima Hrvatskoj

S fotoaparatom u ruci obišao je gotovo sve bojišnice tijekom Domovinskog rata. Bio je legenda ratne fotografije zahvaljujući kojoj su mnogi strani mediji saznali što se događa u Hrvatskoj. Nije bilježio samo ratna stradanja, pet foto monografija posvetio je posjetima pape Ivana Pavla II. Hrvatskoj i BiH, a svoju prvu monografiju Međugorju.

Okrenite se budućnosti uz pomoć pape Ivana Pavla II.

Prisjetimo se riječi sv. Ivana Pavla II. iz apostolskoga pisma 'Novo millenio inuente (hrv. Ulaskom u novo tisućljeće)' u kojima, oni koji su možda zapeli u prošlosti ili oni koji su zabrinuti za budućnost, mogu pronaći put prema slobodnom novom sutra.

Bratova smrt ostavila je dubok trag na Ivana Pavla II.

Domagoja Pejića, dugogodišnjeg djelatnika, sada suradnika Hrvatskoga katoličkog radija, mnogi pamte po hodočašću 2004. godine kada se uputio pješice iz Zagreba u Rim, u sklopu projekta "1000 kilometara za Papu", s nakanom da papi Ivanu Pavlu II. čestita 84. rođendan i zahvali mu u ime svih Hrvata katolika za sve što je učinio za hrvatski narod. Pejić je nedavno pokrenuo blog s namjerom da se očuva zahvalno sjećanje na svetog papu Ivana Pavla II.

1 2
Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja