Budi dio naše mreže

„Ljubi i čini što hoćeš“ - Moj katolički pratitelj 2020.

Osmišljen je tako da ne bude planer ispunjen samo prostorom za upisivanje planiranih i najavljenih događaja, već su ga autori obogatili i sadržajima poticajne naravi za dan, tjedan ili mjesec te su ga nazvali „katolički pratiteljem“ jer smatraju da zaista može biti svakodnevni pratitelj, poticajni voditelj tijekom cijele godine, ali i trajna uspomena na proživljenu godinu.

/ at

„Moj katolički pratitelj 2020.“ katolički je planer za 2020. godinu pod nazivom „Ljubi i čini što hoćeš“ prema citatu sv. Augustina. Osmišljen je tako da ne bude planer ispunjen samo prostorom za upisivanje planiranih i najavljenih događaja, već su ga autori obogatili i sadržajima poticajne naravi za dan, tjedan ili mjesec. „Smatramo da je ponekad dovoljna samo jedna rečenica koja će nas potaknuti na razmišljanje i time naše misli, riječi i djela odvesti u boljem smjeru“, navode iz ProAngela, obrta koji izrađuje ovaj planer.

Foto: ProAngel

Promišljajući o mnogim obvezama i planovima koje ne ostavljaju puno prostora za ispunjenje vlastitih želja autori su se prisjetili misli sv. Augustina: „Ljubi i čini što hoćeš“ jer, kako navode, ako istinski ljubimo i u svaki naš posao, susret ili obvezu unosimo, prije svega ljubav, uistinu možemo raditi što hoćemo. Krajnji su rezultat svoga rada i dizajna nazvali „Moj katolički pratitelj 2020.“ jer smatraju da ovaj planer može zaista biti svakodnevni pratitelj, poticajni voditelj tijekom cijele godine, ali i trajna uspomena na proživljenu godinu.

Svaki od dvanaest mjeseci u planeru započinje dijelovima iz govora pape Franje na Općoj audijenciji u Rimu 20. rujna 2017. Osim toga, ima mjesečni kalendar u kojem je prostor za upisivanje rođendana, važnih događaja te planova i obaveza. U planeru također možete pročitati različite citate o ljubavi, a uz svaki datum naveden je popis katoličkih svetaca kojih se Crkva spominje toga dana. Kao poticaj za tjedno promišljanje, pri vrhu tjednog plana nalaze se misli svetaca. Za kraj tjedna istaknut je dio nedjeljnog evanđelja, a za kraj mjeseca molitva Majci Božjoj, osim u ožujku koji završava molitvom sv. Josipu.

Obrt ProAngel, osim planera, izrađuje personalizirane krunice, motivacijske kartice, ali i druge kreativne predmete. Ivančica Košić Čačić, autorica ovog „katoličkog pratitelja“ navela je kako je planer osmišljen i kao svojevrsni motivator. „Poanta je da kada otvorimo stranicu i pročitamo neku jaku rečenicu ili misao sveca da nas ona motivira za taj dan, ali i da promislimo o nekom duhovnom planu“, rekla je Čačić.

Foto: ProAngel

Obratite nam se

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja