Budi dio naše mreže

Krunica mu je promijenila život!

O novopokrenutom portalu ruzarij.com za HKM govori urednik portala Vid Milković, ističući kako je njegov angažman na portalu o krunici djelo Providnosti i plod Marijinog zagovora.

/ hjb

Što je ruzarij.com i što se njime želi postići?

Ruzarij.com je, ukratko, inicijativa svakodnevne molitve Gospine krunice za prestanak pobačaja u Hrvatskoj i svijetu. Udruga “Hrvatska za Život” želi potaknuti svoje molitelje i podupiratelje da svakodnevnom molitvom Gospine krunice postignu taj cilj, a da se na samom portalu ruzarij.com nadahnjuju tekstovima o Isusovoj majci Mariji, marijanskim pobožnostima, citatima svetaca o molitvi krunice i slično.

Portal je tek na počecima, ali ideja je da postane središnje mjesto za sve molitelje na kojima bi našli informacije o tome kako se moli krunica, mogli više upoznavati Gospu kroz razne tekstove i upoznavati se i s nekim manje poznatim pobožnostima i Gospinim svetkovinama.

Misija stranice je preko Marije doći Kristu, tj. zavoljeti još više Mariju, Majku našega Otkupitelja. Citirat ću sv. Ljudevita Grignona de Montforta: “Krunica je najmoćnije oružje za dodirnuti srce Isusovo, našega Otkupitelja, koji je toliko volio svoju Majku.”

Što je potaknulo ideju o portalu o krunici?

Bili smo nadahnuti Gospinom porukom iz Fatime da se, uz pokoru i molitvu krunice, mogu zaustaviti čak i ratovi. Gospa je pak vidjelici s. Luciji dos Santos kasnije poručila da će “Njezino Bezgrješno srce trijumfirati”. Time će doći do pobjede kulture života i pobačaj će prestati. Također, Krist je poljskoj redovnici s. Sofiji Pauli Tajber u ukazanju rekao da će, kada prestane grijeh pobačaja, prestati i svi ratovi u svijetu. Tek tada možemo očekivati obnovu čovječanstva.

Gospa Fatimska / cathopic.com

Portal o krunici je i plod molitava. Naime, s gubitkom posla počeo sam moliti Gospu da radim nešto u Njezinu čast. Istovremeno je predsjednik udruge Hrvatska za Život Ante Čaljkušić, na poticaj prijatelja, došao do ideje o portalu i razmišljao i molio da mu Gospodin providi suradnika koji bi vodio projekt. Rekao je za svoju ideju mojoj supruzi, koja je znala što ja molim (ali on to nije znao). Kada mu je moja Petra to rekla, bio je oduševljen i pitao me želim li pomagati udruzi “Hrvatska za Život” na taj način. I tako je počeo moj, vjerujem, izmoljen rad na ovom projektu.

Koji su daljnji planovi s portalom?

Planovi s portalom su objavljivati nove tekstove, autorske i prevedene.

Želja je naći i svećenike koji će surađivati na portalu i pisati tekstove o Gospi. Želimo proširiti i poticati pravu pobožnost prema Presvetoj Djevici, pa ćemo kroz različite tekstove naše čitatelje upoznati i sa svim marijanskim svetištima u Hrvatskoj.

Tražimo i suradnike fotografe (profesionalne ili amaterske) koji su voljni podijeliti s nama svoje fotografije, a koje prikazuju Blaženu Djevicu u hrvatskoj sakralnoj umjetnosti. Također, pokrenuli smo i Facebook stranicu “Krunicom za pobjedu kulture života”, jer želimo ovaj projekt promovirati i na društvenim mrežama da bi došao do što većeg broja ljudi.

Jednom mjesečno pozvat ćemo molitelje uključene u ovaj molitveni projekt da zajedno, u isti sat, molimo Gospinu krunicu s nakanom za pobjedu kulture života u Hrvatskoj.

Obratite nam se

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja