Budi dio naše mreže

Kako pobijediti postblagdansku depresiju?

Dani nakon Božića mogu biti veliko razočaranje. Nakon ukrašavanja drvca te pripreme božićnog ručka čini se da je osjećaj blagdana nestao (iako smo u božićnom vremenu).

/ mp

Katolički portal Aleteia donosi nekoliko prijedloga kako se boriti s postblagdanskom depresijom.

Nastavite davati

Davanje poklona, a ne primanje, je jedan od najboljih osjećaja tijekom božićnih blagdana. Radost koju osjećamo uslijed davanja ne mora završiti s postavljanjem jaslica ispod bora. Ove godine zadržite radost Božića daljnjim davanjem – ne samo konkretnih poklona nego ovoga puta darujte svoje vrijeme. Odaberite lokalnu udrugu kojoj treba pomoć te se prijavite kao volonter. Ako obožavate vidjeti radost na licima koje volite, zamislite koliko će radosti biti ako je dijelite cijelu godinu!

Ostanite u kontaktu

Božić je idealna prilika da se susretnemo s ljudima koji su od nas udaljeni satima. Satima kod djedova i baka prepričavamo novosti vezane uz školu, veze kao i važne životne događaje. Ove godine nemojte čekati 12 mjeseci kako bi se ponovno vidjeli. Stoga tijekom godine posjetite svoje prijatelje i rodbinu ili barem ih nazovite kako biste ostali u kontaktu.

Budite aktivni

Ne mislimo da vam je potrebna aktivnost zbog božićnih kolača koje ste pojeli proteklih dana već je dokazano kako sunčeva svjetlost utječe na lučenje hormona sreće pa vam preporučamo šetnju kako biste umanjili osjećaj depresije. Nazovite prijatelja koji bi se isto htio oraspoložiti i krenite u zimsku pustolovinu!

Živite u sadašnjosti

Ljudi se često fokusiraju na velike blagdane, a zaborave na sitne male svakodnevne radosti. Jeste li zapazili da vam je ručak ispao savršeno ili vam je konobar donio odličnu kavu s mlijekom? Stoga, živite u sadašnjosti veseleći se običnim stvarima…

 

 

 

Ključne riječi:
Božić

Obratite nam se

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja