Budi dio naše mreže

"Oblikuj moje srce onako kako je i moja žarka želja, pa da se živo oslanjam na tebe – ni na svoje oružje, ni na propadljivu hranu, ni na novac, nego na tvoj štap i palicu tvoju (Ps 23,4), na kruh živi koji ćeš ti dati (Iv 6,51), na obilje Srca tvojega (Mt 12,34; Lk 6,45)."

/ fe

Isusovac Niko Bilić profesor je na zagrebačkom Fakultetu filozofije i religijskih znanosti. Na mrežnoj stranici amdg.eu bilježi proces cjeloživotnog učenja kroz duhovnost, teologiju, predavanja, molitve, knjige, znanstvene članke, stručne radove i suradnju s mnogim zajednicama te fakultetima. Ovo razmatranje je “za predah i obnovu snaga, za dublje pronicanje u tajnu Evanđelja, za čitanje i slušanje”, poručio je pater Niko.

Oblikuj moje srce onako kako je i moja žarka želja

Molitva s Dvanaestoricom kad ih Gospodin šalje (Lk 9,1-6)

Učitelju dobri, božanski, zahvaljujem ti danas iz dubine duše što i mene pozivaš u zajednicu svojih odabranih. Ti si je sazvao, ti je ustanovio. Ti me pošalji tako da se na meni vidi kako Bog kraljuje. I najteže naše boli jedini on liječi. U svojoj darežljivoj ljubavi daj mi udio u tvojoj sili i vlasti.

Foto: Cathopic

Oblikuj moje srce onako kako je i moja žarka želja, pa da se živo oslanjam na tebe – ni na svoje oružje, ni na propadljivu hranu, ni na novac, nego na tvoj štap i palicu tvoju (Ps 23,4), na kruh živi koji ćeš ti dati (Iv 6,51), na obilje Srca tvojega (Mt 12,34; Lk 6,45).

Tada ću hrabro izići iz svojega zatvorenoga, sebičnoga kruga, pripravna duha ući ću u dom u koji me šalješ. Strpljivo ću ostati dokle ti hoćeš. Svjedočit ću o tvojoj ljubavi i onima koji me ne primaju. Moja duša sjajit će se milinom i silinom tvoje blagovijesti, moje ruke spremno će donositi pravi lijek za dušu.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja