Budi dio naše mreže

Ključna riječ: evandelje-dana

Fra Tomislav Pervan: Uzaludno je voditi križarske vojne protiv kukolja ili zla u svijetu

"Tko prije smrti sudi, rasuđuje, osuđuje i presuđuje, prisvaja sebi Božja prava i povlasticu. Ponavlja onu pogrješku farizeja iz molitve u Hramu koji lomi koplje nad carinikom, postaje stariji brat koji presuđuje i osuđuje mlađeg povratnika sa zla puta, preuzima na sebe Adamov istočni grijeh posizanja za razlikovanjem dobra i zla, ponavlja grijeh jednog Kaina i bezbožnog Babilona", piše, između ostalog, u svom promišljanju Evanđelja dana fra Tomislav Pervan.

Fra Tomislav Pervan: Istinski i pravi život može se pronaći samo u sebedarju

"Tko se grčevito drži sebe i svoga života, promašuje mogućnosti istinskoga, sretna života. Život kakav je zacrtao Stvoritelj moguće je pronaći samo u predanju i ljubavi. Takav život ne prekida ni smrt jer pripada Bogu. Stoga Isus nastupa kao istinski učitelj života", piše, između ostalog, u svom promišljanju Evanđelja dana fra Tomislav Pervan.

Fra Tomislav Pervan: Svijet će Kristove učenike uvijek mrziti, ali oni nisu iz svijeta istrgnuti, nego upravo u njega poslani

"Pod riječju ‘svet' i ‘posvetiti' u Bibliji se ponajprije ističe bitna Božja oznaka. Bog je svet. On je sama svetost. Svetost je način Božjega bivovanja. Samo je Bogu svetost svojstvena. On je jedini istinski i izvorno Sveti. Svaka druga svetost izvodi se iz Božje svetosti, jest sudjelovanje u Božjoj svetosti", piše, između ostalog, u svom promišljanju Evanđelja dana fra Tomislav Pervan.

Fra Tomislav Pervan: Živim li riječ koju naviještam, izgovaram?

"Kad bi u našemu osobnom životu zaživjela riječ koju propovijedam, naše bi riječi bile djela, i svaki put kad bismo otvarali usta ili kad otvaramo usta da nešto kažemo, čudesa bi se događala. O tome Isus govori kad govori o Duhu koji će nas ispunjavati i uvoditi u puninu istine", piše, između ostalog, u svom promišljanju Evanđelja dana fra Tomislav Pervan.

Fra Tomislav Pervan: Isus jamči svojima kako ih nikako neće ostaviti samima, siromasima

"Isusu se čini krajnje značajnim upozoriti svoje učenike na ono što ih čeka kad njega više ne bude. Čeka ih žalost, samoća, cinizam svijeta, prijezir, neutješivost. On čini sve da im zajamči kako će doći, kako će se vratiti, kako se ne smiju žalostiti", piše, između ostalog, u svom promišljanju Evanđelja dana fra Tomislav Pervan.

Fra Tomislav Pervan: Isus, dobri pastir, mora se boriti protiv vuka u nama, kradljivca u nama, sebičnjaka u nama

"Kad god pristupamo drugome, kao da veli Isus, želimo nad drugima moć i vlast, prevlast! I u odgoju, i u ljubavi, i u iskazivanju dobrote. Sve svršava u ovladavanju drugim. U svakome čuči negdje upravo to što Isus govori: Razbojnik, kradljivac, sebičnjak. Pa i u onome najplemenitijem misliocu, filozofu", piše, između ostalog, u svom promišljanju Evanđelja dana fra Tomislav Pervan.

Fra Tomislav Pervan: Narod zaboravlja Božja dobročinstva, buni se protiv Boga, zaboravlja ga

"Svakim danom biva nam očitije kako postoji u svijetu velika glad i žeđ. Gladuje danas na svijetu više od milijarde ljudi. Suočeni smo s masovnom bijedom gdje bogati postaju bogatiji, siromašni osiromašeniji. Pitamo se, tko to ravna svjetskim gospodarstvom, bankama, burzama, svjetskim krizama i bijedom poniženih i uvrijeđenih? Tko može podariti kruha za život? Gdje je kruh života od koga se može živjeti?" pita se u svom promišljanju Evanđelja dana fra Tomislav Pervan.

Fra Tomislav Pervan: Nijedan čovjek ne može svojim silama do Boga

"Na jednoj strani Isus i njegovi učenici koji zrače puninom Duha, Božjim obiljem i milošću; oni su izišli iz Isusove „kovačnice“. Njih je Isus 'skovao' i oblikovao u nove ljude, a na drugoj strani Nikodem okovan u svoju prošlost. Kako izići iz sebe? Isus mu kaže: Ne, nemoguće je to vlastitim silama. Nemoguće je to vlastitim mišljenjem, spoznajama, ne, time ne ćeš krenuti naprijed ni koraka", piše u svom promišljanju Evanđelja dana fra Tomislav Pervan.

1 2 3
Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja