Budi dio naše mreže

Ključna riječ: p-niko-bilic

“Ne” sablazni, “ne” paklu (Mk 9,38-48)

"Gospodin upozorava da treba temeljito, odlučno iskorijeniti sve što nas odvaja od njegova imena, treba maknuti ono što nas odvodi od života. Potrebno je ukloniti, odstraniti, ono što priječi ulazak u kraljevstvo Božje", poručuje p. Niko Bilić na 26. nedjelju kroz godinu.

Kako moliti s dvanaestoricom apostola?

"Oblikuj moje srce onako kako je i moja žarka želja, pa da se živo oslanjam na tebe – ni na svoje oružje, ni na propadljivu hranu, ni na novac, nego na tvoj štap i palicu tvoju (Ps 23,4), na kruh živi koji ćeš ti dati (Iv 6,51), na obilje Srca tvojega (Mt 12,34; Lk 6,45)."

P. Niko Bilić: Rođenjem ulazimo u ovaj, za nas, novi svijet

Pobožno vjerničko srce čuva spomen na Joakima i Anu koji s uzbuđenom radošću dočekuju svoje dijete. Kada se ispuniše dani, rođena je kći Izraelova, začeta bez iskonskoga tereta na duši. Kao Zora najavila je sjajan Dan, kao zvijezda Danica za kojom će bljesnuti Sunce – početak svijeta boljega.

Današnji čovjek u potrazi je za majkom i pravim majčinstvom

"Kada bismo se kao djeca ozlijedili i povrijedili, kome smo pohrlili? K majci. Kada je rana ljuto zapekla i krv potekla, tko je brisao naše suze? Kada smo bili bolesni, u groznici i mučnini, tko se brinuo za nas, tko je bdio nad nama? Majka. Od koga smo naučili prve molitvice i prvu ljubav prema Bogu? Od majke. O majci su spjevani stihovi, majci su posvećene umjetnine. Današnji čovjek, u svojemu središtu napuknut i natučen, u potrazi je za majkom i pravim majčinstvom", piše isusovac Niko Bilić, profesor na zagrebačkom Fakultetu filozofije i religijskih znanosti, na svojem Facebook profilu. Njegovu objavu prenosimo u cijelosti.

P. Niko Bilić: Isus Krist je izvor i uzor poslanja

Isus svoju Dvanaestoricu, odabranike, šalje da služe drugima. I kada pođu, kao Kristove produžene ruke, ne moraju manipulirati i prisiljavati. Nisu dužni po svaku cijenu osvojiti i uspjeti, za sebe pridobiti. Tko ih ne primi, sam snosi posljedice. Sv. Ignacije, veliki učitelj duhovnosti, reći će: Kada radiš, ne budi vezan ni na sredstva ni na uspjeh jer, gle, sve je u Božjim rukama!

P. Niko Bilić: Gospodin s nama

Pater Niko Bilić, profesor na zagrebačkom Fakultetu filozofije i religijskih znanosti, donosi promišljanje zvano "Gospodin s nama" na svetkovinu Presvetog Trojstva te poručuje kako se evanđelje može pretočiti u aktualne događaje u zemlji.

Jedna minuta za miran san

U smiraj dana još jednom svrnite svoj pogled na Riječ Božju i kratko razmatranje p. Nike Bilića.

1 2 3 4
Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja