Budi dio naše mreže

Ključna riječ: p-niko-bilic

P. Niko Bilić: Molitva u Kani Galilejskoj (Iv 2,1-12)

"Samo jedno te danas molim, Gospodine: da i ja s ravnateljem stola smijem okusiti (γεύομαι Iv 2,9); da kušam tvoju tajnu iznutra kao što od davnine psalam zove: 'Kušajte i vidite kako je dobar Gospodin (γεύομαι Ps 34,9 LXX)!' Zajedno s njime rado ću zaručniku progovoriti."

Krist koji je više od Jone

"Ipak, dat ćeš nam, evo, spasonosni znak – znak najveći od svih! Prorok Jona bio je u utrobi velike ribe, a ti ćeš, Gospodine, do trećega dana, nakon gorke muke i križa, biti u grobnoj jami. Jona je izbliza od Boga učio o njegovoj sućuti i ljubavi, a ti ćeš, Jaganjče Božji, naše grijehe ponijeti."

“Ne” sablazni, “ne” paklu (Mk 9,38-48)

"Gospodin upozorava da treba temeljito, odlučno iskorijeniti sve što nas odvaja od njegova imena, treba maknuti ono što nas odvodi od života. Potrebno je ukloniti, odstraniti, ono što priječi ulazak u kraljevstvo Božje", poručuje p. Niko Bilić na 26. nedjelju kroz godinu.

Kako moliti s dvanaestoricom apostola?

"Oblikuj moje srce onako kako je i moja žarka želja, pa da se živo oslanjam na tebe – ni na svoje oružje, ni na propadljivu hranu, ni na novac, nego na tvoj štap i palicu tvoju (Ps 23,4), na kruh živi koji ćeš ti dati (Iv 6,51), na obilje Srca tvojega (Mt 12,34; Lk 6,45)."

1 2 3 5
Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja