Budi dio naše mreže

Isuse, jednostavno volim te. Možemo tu rečenicu ponoviti u sebi. No, što to zapravo znači? Saznajte u nagovoru Katoličke evangelizacijske skupine "Duhovni kutak".

/ hk

Kad kažemo “Isuse, volim te” – što smo zapravo rekli, što to znači? Možemo lako osjetiti koliko je taj naš izričaj iskren, što on zapravo znači za nas, koliko je to bitno u našem životu, rekao je Stjepan Arnuš, jedan od voditelja KES-a “Duhovni kutak”.

Isuse, jednostavno volim te! No, što znači voljeti Isusa? “Ovdje je ključna riječ jednostavno. Mi često mislimo da su stvari komplicirane, ali one su ustvari jednostavne. To ne znači da su lake, već da su jednostavne”, istaknuo je Arnuš.

Isuse, moja ljubav je stvarna!

“Kako ja volim Isusa i volim li ga stvarno ako griješim? Kako je moguće da u meni ima jedno koplje kojim probadam Isusa, a istovremeno ga volim? Sveti Petar je izdao Isusa i kad mu je Isus došao na Tiberijadsko jezero i pitao ga ‘ljubiš li me’. Petar je izdao Isusa, ali izdao ga je i Juda. Ono što ljudi često previde je da nije Juda tako loše prošao zato što je izdao Isusa, nego zato što se nije vratio k Isusu. Nije bio problem u izdaji, nego u vraćanju”, istaknuo je.

Kada govorim Isus da ga volim, činim jedan čin koji je jako važan – uvjeravam ga da ga volim, istaknuo je. “Što znači ljubiti Isusa? To znači uvjeriti ga da je tvoja ljubav stvarna. Jedna od najljepših uvjeravanja Isusa da je naša ljubav stvarna prema njemu su kajanje i pokora”, rekao je, ističući da, ako nekoga volimo, moramo mu dati dokaz naše ljubavi.

Duša, kada čini grijeh, gubi Boga!

No, kada nekoga volimo, postoji i jedan problem. S druge strane, taj problem može biti i prilika. “Kada nekoga voliš, bojiš se da ga ne izgubiš. Duša shvaća da, kada čini grijeh, gubi Boga, udaljava se od njega, sve mu je dalja. Javlja se bol – to je kajanje. To je strah da ne izgubiš Božju ljubav. Ne zato što Bog odlazi od tebe, nego zato što se ti odmičeš od njega”, rekao je Arnuš.

Vratite se Isusu, nadahnjujući se nagovorom Katoličke evangelizacijske skupine “Duhovni kutak” o tome kako voljeti Isusa i predati se u potpunosti Njegovoj ljubavi po uzoru na Chiaru Luce Badano.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja